ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Urban jungle: haal de natuur naar binnen

04-08-2016 | Geschreven door: Lone
Veel planten in huis is helemaal hip en happening. Een paar kamerplanten in de vensterbank is niet meer genoeg, het liefst moeten er overal planten in huis. Bomen, hangplanten, cactussen, airplantjes, snijbloemen - we kunnen er niet genoeg van krijgen. En dat is niet eens zo een slecht idee.

planten in huis

Planten zijn mooi, ze brengen je interieur tot leven zodat het voelt alsof je buiten in de natuur bent. En ze zijn ook nog heel gezond voor het binnenklimaat en voor de ziel.

Met veel groen in huis voelt het alsof je buiten in de natuur bent

Groen binnenklimaat

Tegenwoordig zijn onze woningen zo goed geïsoleerd dat er weinig natuurlijke ventilatie is en de lucht niet vanzelf wordt ververst. Het kan ook best droog zijn binnen. Vooral in de wintermaanden door de koude buitenlucht en omdat we de verwarming aan hebben staan. In de lucht kunnen zelfs allerlei schadelijke chemicaliën zitten. Die komen vrij uit de materialen waar onze huizen mee zijn gebouwd en gestoffeerd. Alles bij elkaar een behoorlijke cocktail voor je lichaam dus. Daarom moeten we, om gezond te blijven, zorgen dat het binnenklimaat zo schoon mogelijk is.

Daar zijn kamerplanten ideaal voor. Ze zijn een goede luchtfilter. Planten verbeteren de luchtkwaliteit in huis omdat ze zuurstof vrijgeven en de luchtvochtigheid verhogen. Volgens NASA kunnen bepaalde kamerplanten zelfs de lucht zuiveren van schadelijke stoffen.

Veel planten in huis halen is dus een goed idee. Maak gerust een jungle van je huis!

Planten verbeteren de luchtkwaliteit in huis en kunnen zelfs de lucht zuiveren van schadelijke stoffen

Groene accenten

Ook als je geen groene vingers hebt, kun je thuis de junglesfeer creëren. Met groene accenten in het interieur, zoals een groen geverfde muur, een groene stoel of een groen gordijn.

Groen is de kleur van de natuur. Door groen te gebruiken in het interieur haal je de natuur naar binnen. Olijfgroen, emerald groen, grasgroen, welke tint je kiest maakt niet uit, kies er gewoon één uit waar je blij van wordt. Dat is het effect van groen: we worden er zonder het door te hebben optimistisch van en we komen tot rust. Omdat het voelt alsof we buiten in de natuur zijn.

Olijfgroen, emerald groen, grasgroen, kies er gewoon een tint uit waar je blij van wordt!

groene woonaccessoires

 

Hoe maak je een jungle van je huis?

We hebben een paar ideeën voor je op een rij gezet.

  • Probeer ongeveer één plant per 10 vierkante meter neer te zetten.
  • Drie planten (in willekeurige volgorde) die blijken de lucht te kunnen zuiveren zijn:
   1. De klimplant Epipremnum
   2. De vrouwentongen/Sansevieria
   3. De bamboepalm/Rhapis
  • Maak een (of meer!) leuke stillevens van planten. Zet drie tot vijf planten in leuke potjes in een groepje bij elkaar op tafel of in de vensterbank.
  • Hang een paar planten aan het plafond in een hoekje van de kamer, dan voelt het net zoals in de jungle.
  • Geef de woonkamer een paar groene accentjes met groene kussentjes en een groen gordijn.
  • Kies één muur uit en geef hem een groene laag verf. Het kan een muur in de woonkamer zijn of bijvoorbeeld het klein stukje plint onder de keukenkastjes. Olijfgroen, emerald groen, grasgroen, welke tint je kiest maakt niet uit.
  • Bekleed één muur met behang of koop een paar kussentjes met een exotische jungle print.
  • Neem de volgende keer dat je een wandeling maakt een paar grote takken van een boom of een struik mee en zet ze in een grote mooie vaas op tafel of op de vloer. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon kopen bij de bloemist.
 

Veel plezier alvast, in je nieuwe jungle!

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!