ZekerMeten verzekering Winkel in Hilversum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100 VRAGEN? BEL 020 808 5001
iDeal PayPal Mastercard Visa
Hulp nodig? Bel 020 808 5001
Op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00, za 9:00 tot 18:00
Gratis opmeten
Boek online!
Gordijnen.nl » Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen

duo rolgordijnen
Een duo rolgordijn is een van de meest populaire rolgordijnen en niet zonder reden. Dit type gordijn bestaat uit twee verschillende stofbanen, een gekleurde en een transparante. Het kan door middel van een rolsysteem bediend worden.
Door de twee verschillende stofbanen, kunnen er leuke effecten gecreëerd worden met meer of minder lichtinval en meer of minder privacy.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik een duo rolgordijn op maat, of een standaard maat nodig heb?

Een duo rolgordijn op maat past altijd! Om tot een goede keuze te komen is het noodzakelijk de afmetingen te weten. Standaard maten zijn over het algemeen iets goedkoper dan op maat omdat de standaard duo rolgordijnen in grotere hoeveelheden geproduceerd worden. Neem eerst de maten van je raam op. Vervolgens kun je op deze pagina kijken of je afmetingen overeenkomen met de standaard maten. Staat je maat er niet bij, dan heb je maatwerk nodig. Dan kun je je gordijn op maat op deze pagina samenstellen. Ben je onzeker over het opmeten? Op dit product bieden we de gratis "ZekerMeten verzekering" aan. Zo kun je gerust zelf meten.
Wat je keuze ook is, we helpen je graag de beste raamdecoratie keuze te maken!

Welke voordelen hebben duo rolgordijnen?

  • Stijlvol: geschikt voor ieder interieur.
  • Flexibele privacy: doordat dit type gordijn twee verschillende stofbanen heeft (meestal een gekleurde en een transparante) is het mogelijk om de privacy flexibel in te stellen.
    Wat minder privacy? Gebruik de transparante stofbaan.
    Wat meer privacy, rol de gekleurde stofbaan naar beneden.
  • Estetisch: de verschillende stofbanen geven een modern, stylisch effect en daardoor ziet dit type rolgordijn er vaak mooier uit dan gewone rolgordijnen.

Hoe maak ik het donker met een duo rolgordijn?

Een duo gordijn heeft twee stofbanen, een transparante (lichtdoorlatend) en gedeelte met een niet lichtdoorlatende donkere stof. Wanneer je het transparante deel en het niet transparante deel achter elkaar plaats, blokkeer je het zicht naar buiten en maak je het donker. Het transparante deel is telkens 5 centimeter hoog en het stofgedeelte telkens 7.5 meter hoog. Op die manier kun je spelen met lichtinval en privacy. Vandaar deze gordijnen erg populair zijn. Compleet verduisterd krijg je het met een duo rolgordijn niet, er komt altijd wat licht tussen de banen door.

Wat is het verschil tussen een roljaloezie, multishade en een duo rolgordijn?

Er is geen verschil in gordijntype en functionaliteit, het zijn simpelweg verschillende benamingen voor hetzelfde product.

Welke stoffen zijn er?

Bij de standaard maten heb je de keuze uit 5 lichtdoorlatende (transparante) of 1 verduisterende stof. Bij de duo rolgordijnen op maat is de diversiteit groter, hier heb je de keuze uit 10 stoffen, waaronder de kleuren wit, warm wit, fel wit, blauw, zwart, en zelfs "koffie kleur". Bekijk onze product pagina voor voorbeelden van alle kleuren of vraag gratis stofstalen op zodat je thuis in alle rust kunt vergelijken. Welke kleur en stof je ook kiest verduisterend, lichtdoorlatend of transparant, alle stoffen die wij verkopen zijn van dezelfde hoge kwaliteit.