ZekerMeten verzekering Winkel in Hilversum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100 VRAGEN? BEL 020 808 5001
iDeal PayPal Mastercard Visa
Hulp nodig? Bel 020 808 5001
Op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00, za 9:00 tot 18:00
Gratis opmeten
Boek online!
Gordijnen.nl » Plissegordijnen

Plissegordijnen

plissé
Plissé gordijnen zijn momenteel erg populair, maar wat is een plissé gordijn nu eigenlijk precies? Plissé gordijnen zijn opvouwbare gordijnen. Een plissé gordijn vouwt zichzelf op als je het omhoog trekt en dat kan vaak zowel top down als bottom up (van beneden naar boven of boven naar beneden). Daardoor geeft een plissé gordijn erg veel privacy met behoud van lichtinval. Om tot een juiste keuze te komen is het belangrijk om eerst een keuze te maken tussen een “vrijhangend gordijn” en een “ingespannen gordijn”. Lees hieronder meer.

Vrijhangende plisse gordijnen

Een vrijhangend plissé gordijn zit alleen aan de bovenzijde vast. Je bedient het gordijn met één of meer koorden. Kies je voor een plissé gordijn met de zogenaamde “top down/bottom up” variant, dan kan je ook een gedeelte van het raam bedekken, bijvoorbeeld alleen de onderkant. Dit gordijn is geschikt voor de meeste raamtypen. Heb je een draai-kiep raam, dan kun je beter een ingespannen plissé gordijn nemen.

Ingespannen plissegordijnen

Een ingespannen plissé gordijn loopt over twee koorden die boven en onder vastgemaakt worden. Je bedient het gordijn met handgreepjes op de profielen aan het gordijn. Door de koorden blijft het strak op het raam. Dit type gordijn is dan ook erg geschikt voor draai-kiep ramen. Kies je voor een ingespannen plissé gordijn met de zogenaamde “top down/bottom up” variant, dan kun je ook een gedeelte van het raam bedekken, bijvoorbeeld alleen de onderkant.

Maatwerk met enkele stof

Een ingespannen plissé gordijn op maat met een enkele laag stof.

Maatwerk met dubbele stof

Ingespannend plissé gordijnen op maat met een dubbele stof. Een dubbele stof heeft als voordeel dat het isolerend en geluiddempend werkt.

Standaard maten

Ingespannend plissé gordijnen in standaard maten. Zowel in enkele als dubbele stof verkrijgbaar. Een plissé gordijn met enkele stof is iets voordeliger dan een plissé gordijn met dubbele stof. Dubbele plissé gordijnen isoleren beter.

Veelgestelde vragen

 

Wat is het verschil tussen "top down" en "bottom up"?

Een "top down" plisségordijn functioneert hetzelfde als een rolgordijn, een systeem wat je van boven naar beneden kan schuiven. Bij een  "top down/bottom up" systeem is er een extra optie, hier kan je het plisségordijn zowel van boven naar onder als van onder naar boven bedienen. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld alleen de onderkant van je raam kunt sluiten met het gordijn, er is geen inkijk mee rmogelijk en door het bovenste, open deel komt nog licht naar binnen. 

Zijn er ook plisségordijnen voor (kunststof) draai-kiep ramen?

Op draai kiep ramen, ook wel kantelramen genoemd kunnen vaak geen standaard plisse gordijnen gemonteerd worden, omdat het meestal niet mogelijk is om in kunststof kozijnen te boren. De oplossing is het monteren van een plisse gordijn met het easyclick systeem. Dat is monteren zonder boren. Kijk bij ons overzicht easyclick raamdecoratie voor de mogelijkheden.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Allereerst, geen zorgen! Onze producten zijn producten waar we zelf achter staan en die zijn van hoge kwaliteit. Mocht er iets kapot gaan, dan komen we er vast uit. Op plissé gordijnen geven we 3 jaar garantie. Wil je meer weten over onze garantievoorwaarden kijk dan op onze garantiepagina of neem contact met ons op. We benadrukken nog dat gordijnen.nl lid is van thuiswinkel.org en daardoor verplicht is de consumentvriendelijke garantievoorwaarden van thuiswinkel te voeren, iets wat we uiteraard ook met veel plezier doen.

Kan ik ook gratis kleurstalen ontvangen?

We snappen dat het soms lastig is om een stof en kleur via een beeldscherm te beoordelen. Daarom bieden wij een gratis kleurstalen service aan. Vul dit formulier in en vertel ons van welke stof, en welke kleur je een staal wil ontvangen. We sturen deze je dan zo snel mogelijk terug.

Zijn er ook verduisterende plissé gordijnen?

Jazeker, dit type gordijnen zijn geschikt voor verduistering. Je kunt het er echt donker mee maken in de kamer. Kies wel een "dubbel" plissé gordijn want door de dubbele stof, met aan de binnenkant een zilveren coating, is het mogelijk om echt te verduisteren. Uiteraard kun je ze zowel "top down" als "top down bottom up" bestellen. In ons bestelprocues kun je eenvoudig de verduisterende stoffen selecteren, we hebben goedkopere verduisterende stoffen en premium verduisterende stoffen. Dit verschil zit met name in de stofkwaliteit, beide verduisteren goed.

Inspiratie

Hier zie je enkele foto's bij klanten thuis en uit onze studio.

Meer inspiratie foto's