✓ Bekend van RTL4 ✓ Snelle levering ✓ Maatwerk of kant-en-klaar ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100 VRAGEN? BEL 020 808 5001
iDeal PayPal Mastercard Visa
Hulp nodig? Bel 020 808 5001
Op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00, za 9:00 tot 18:00
Gordijnen.nl » Plissegordijnen

Plissegordijnen

Plissé gordijnen zijn momenteel erg populair, maar wat is een plissé gordijn nu eigenlijk precies. Plissé gordijnen zijn opvouwbare gordijnen. Een plissé gordijn vouwt zichzelf op als je het omhoog trekt en dat kan vaak zowel top down als bottom up. Daardoor geeft een plissé gordijn erg veel privacy met behoud van lichtinval. Om tot een juiste keuze te komen is het belangrijk om eerst een keuze te maken tussen een “vrijhangend plissé gordijn” en een “ingespannen plissé gordijn”. Lees hieronder meer.

Vrijhangende plisse gordijnen

Een vrijhangend plissé gordijn zit alleen aan de bovenzijde vast. Je bedient het gordijn met één of meer koorden. Kies je voor een plissé gordijn met de zogenaamde “top down/bottom up” variant, dan kan je ook een gedeelte van het raam bedekken, bijvoorbeeld alleen de onderkant. Dit gordijn is geschikt voor de meeste raamtypen. Heb je een draai-kiep raam, dan kun je beter een ingespannen plissé gordijn nemen.

Ingespannen plissegordijnen

Een ingespannen plissé gordijn loopt over twee koorden die boven en onder vastgemaakt worden. Je bedient het gordijn met handgreepjes op de profielen aan het gordijn. Door de koorden blijft het strak op het raam. Dit type gordijn is dan ook erg geschikt voor draai-kiep ramen. Kies je voor een ingespannen plissé gordijn met de zogenaamde “top down/bottom up” variant, dan kun je ook een gedeelte van het raam bedekken, bijvoorbeeld alleen de onderkant.

Maatwerk met enkele stof

Een ingespannen plissé gordijn op maat met een enkele laag stof.

Maatwerk met dubbele stof

Ingespannend plissé gordijnen op maat met een dubbele stof. Een dubbele stof heeft als voordeel dat het isolerend en geluiddempend werkt.

Standaard maten

Ingespannend plissé gordijnen in standaard maten. Zowel in enkele als dubbele stof verkrijgbaar. Een plissé gordijn met enkele stof is iets voordeliger dan een plissé gordijn met dubbele stof. Dubbele plissé gordijnen isoleren beter.