ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Gordijnen op maat » Verduisterende gordijnen op maat

Verduisterende gordijnen op maat

Verduisterende gordijnstoffen worden vooral gebruikt in slaap- en woonkamers. Met de juiste gordijnstof en/of voering kun je het erg donker maken in je kamer.

Drie populaire verduisterende stoffen

 • Goed verduisterend budget gordijn (niet alle kleuren verduisteren evenveel)

 • Zeer voordelige gordijnstof

 • Keuze uit 18 kleuren

 • 100% verduisterend

 • Mix van mooie materialen

 • Luxe uitstraling

 • Kamerhoge stof

 • Zeer goede verduisterende coating

 • Tevens geschikt als voeringsstof

Voordelen verduisterende gordijnen:

 • Beter voor je rust: in een donkere kamer kun je beter slapen

 • Energiezuinig: ze houden je kamer in de zomer koel en in de winter houden ze de warmte binnen.

 • Entertainmentvriendelijk: op zonnige dagen kun je met een verduisterend gordijn veel beter TV kijken door de minimale lichtinval

Welke manieren om te verduisteren zijn er?

Als je verduisterende gordijnen wilt hebben zijn er eigenlijk twee opties:

 • Verduisterende stof: dit zijn stoffen met een coating aan de achterkant. Hierdoor zijn ze van zichzelf al verduisterend. Nadeel is dat je kleine lichtgaatjes kunt zien waar de stiknaden zitten. Maar voor de meeste toepassingen is dit verduisterend genoeg.

 • Stof met verduisterende voering: bijna alle overgordijnen op onze site kunnen gevoerd worden met een verduisterende stof. Op die manier heb je een veel ruimere keuze en kun je een stof die van zichzelf niet gecoat is toch verduisterend maken. Uiteraard gebruik je voor de voering dan ook extra stof, waardoor deze optie over het algemeen duurder uitvalt dan een verduisterende stof. Het voordeel is dan wel weer dat het mooier valt en je vaak toch de stof kunt kiezen die je mooi vindt.

Liever zelf door al onze verduisterende stoffen filteren? Bekijk hier alle verduisterende stoffen.

Wanneer is verduisterende stof echt verduisterend?

Wist je dat de meeste stoffen van zichzelf helemaal niet verduisterend zijn? Omdat de stof geweven wordt komt er vaak licht door de gaatjes, hoe fijn het weefsel ook is. Vaak worden semi-verduisterende stoffen aangeboden als verduisterend, terwijl echt fel zonlicht er nog wel doorheen kan komen. Let hier dus ook bij het aanschaffen van verduisterende gordijnen en neem een stof die echt verduisterend is. Bekijk hier onze selectie stoffen die compleet verduisteren.

Welke mate van verduistering bieden gordijnen?

Een verduisterende stof zorgt er voor dat je kamer behoorlijk donker wordt en je lekker kunt slapen. Houd er wel rekening mee dat bij alle gordijnen er altijd wat licht langs de kanten van een gordijn kan komen, bijvoorbeeld bij de gordijnrails of onderlangs. Voor de meeste kamers is dit geen probleem. Wil je nog meer verduistering, dan kun je het beste een product direct op het raam kiezen, eventueel in combinatie met gordijnen.

Waarom voor verduisterende gordijnen kiezen?

Er zijn een aantal redenen om voor verduisterende gordijnen te kiezen denk bijvoorbeeld aan:

 • Slapen als het écht donker is in je kamer, voorkomt depressies en zorg voor een betere nachtrust, meerdere onderzoeken hebben dit inmiddels al aangetoond.

 • Als je de kinderkamer voorziet van verduisterende gordijnen, slapen je kinderen beter /langer door, en jij dus ook!

 • Verduisterende gordijnen isoleren ook. In de zomer houden ze de hitte buiten en in de winter de warmte binnen. Je bespaart dus ook nog eens op je verwarming/airco kosten.

 • Sommige mensen vinden verduisterende gordijnen ook mooier. Een verduisterend gordijn valt "rijker" door de extra stof. Dit verschil zie je echt. (niet in het donker :)

 • Kijk je graag mooie films of bingewatch je series op Netflix? In een echt donkere kamer geniet je nog meer...

 • Een verduisterend gordijn dempt het geluid. Je krijgt een merkbare betere akoestiek in je huis.

 • Verduisterende gordijnen gaan langer mee. Immers door de extra verduisterende (voerings-)stof zijn ze veel beter beschermd tegen invloeden van bijvoorbeeld de zon.

Veel gestelde vragen

Opmeten is eigenlijk best eenvoudig met onze duidelijke opmeet instructies voor gordijnen. Bekijk de instructies op deze pagina.


Heb je opmeet of andere vragen, neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Wist je dat je als je zelf opmeet, je altijd gedekt bent door onze ZekerMeten verzekering? Bekijk de details.

Vrijwel elke gordijn stof is te voorzien van een voering. Dat is eigenlijk een tweede laag gordijnstof met een speciale lichtwerende coating. Meestal zit hier meer polyester in omdat er dan echt geen licht doorheen komt. Het voeren van een gordijn heeft meerdere voordelen:

 • Het gordijn valt rijker omdat het nu dikker is geworden door de voering.

 • Je hebt veel meer keuze uit stoffen; je hoeft je immers niet te beperken tot '100% verduisterende stoffen'.

 • De stof wordt beschermd tegen verkleuring door het zonlicht.

 • Het gordijn isoleert beter en hiermee spaar je energie.

 • Een gevoerd gordijn dempt meer geluid en zorgt voor een mooie akoestiek.

Kortom een eenvoudige manier om je gordijn verduisterend te maken, is om deze te laten voeren. Je kunt bij ons in het bestelproces aangeven of je een verduisterende voering wilt aanschaffen, wij raden dan de Udine voeringsstof aan voor als je het echt donker wilt hebben.

Het belangrijkste doel dat mensen met verduisterende gordijnen hebben is om te zorgen voor een betere nachtrust. Er is veel onderzoek gedaan waaruit blijkt dat men beter slaapt in een écht donkere kamer. Helaas gaat de zon niet altijd op het gewenste moment op of onder. Of soms staat er een lantaarnpaal voor de deur. Dan is het erg prettig als je gordijnen de kamer goed donker maken.

Dat geldt natuurlijk nog meer voor kinderkamers, waar de allerjongsten nog wel eens overdag slapen. Of voor mensen met nachtdienst.

Een andere redenen kan bijvoorbeeld een thuisbioscoop zijn, of gewoon om dat het gezellig is.

De prijs is erg afhankelijk van de stof die je kiest. Wij bieden al stoffen aan vanaf 5 euro per meter. De prijs loopt op naarmate je meer natuurlijke materialen kiest, of bijzondere structuren en dessins.

Wanneer je een gordijn voert betaal je ook de meterprijs van de voering. Daardoor kan een gevoerd gordijn duurder uitvallen dan een gordijnstof die al een verduisterende coating heeft. Maar voeren is wel de mooiste en meest verduisterende optie voor wie het de meerprijs waard vindt.

Wil je weten hoe de prijs van een gordijn tot stand komt? Kijk dan naar ons artikel 'wat kosten gordijnen?'

Wat we nog meer voor je kunnen doen
Vrijblijvend raamdecoratie advies. Maak eenvoudig een afspraak! Bezoek onze showroom en laat je inspireren! Elke di t/m za geopend. Plissé of jaloezie met magnetische plakstrip. Installatie zonder boren!