ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Raamdecoratie thema's » Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen

Raamdecoratie is niet alleen een manier om je huis mooier te maken, maar ook om het comfortabeler en energiezuiniger te maken. Door raamdecoratie te gebruiken, kun je de warmte in de winter binnenhouden en de hitte in de zomer buitenhouden. Zo bespaar je op je stookkosten, voorkom je tocht en verhoog je het gevoel van behaaglijkheid in je huis.

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie die een isolerende werking hebben, zoals gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën. Sommige soorten isoleren beter dan andere, afhankelijk van de dikte, de structuur en de coating van de stof of het materiaal. Plisségordijnen met een honingraatstructuur en een aluminium coating zijn bijvoorbeeld zeer effectief in het isoleren van je ramen. Maar ook met andere soorten raamdecoratie kun je al veel energie besparen, vooral als je ze 's avonds en 's nachts dichtdoet.

Lees vooral verder voor meer inspiratie over welke producten het meest effectief zijn om de warmte binnen te houden. Wil je liever dat een van onze adviseurs bij je langs komt om je te helpen met kiezen, maak dan direct een vrijblijvende afspraak!

Bekijk al onze overgordijnen stoffen en bestel nog voor het echt koud wordt

Welk product isoleert het beste?

Onze adviseurs, die al tienduizenden klanten geadviseerd hebben, geven de voorkeur aan dubbele plissé gordijnen als het op isoleren aankomt. Niet zo gek, want de kleine honingraat buisjes in dit product zorgen voor een extra laagje lucht tussen het raam en de kamer. Een kanttekening is wel belangrijk, de beste oplossing hangt wel af van de situatie. Zo kan er bijvoorbeeld niet altijd direct op het kozijn gemonteerd worden, terwijl hierbij vaak de minste lucht kan ontsnappen.

In de meeste gevallen zijn gewone gordijnen wel mogelijk. Bijvoorbeeld plooigordijnen of wavegordijnen. Het spreekt voor zich dat een dikkere en/of gevoerde gordijnstof hierbij de beste isolatie biedt. Onze adviseurs kiezen bij deze vraag vaak voor een veloursstof, omdat deze van zichzelf al vrij dik zijn.

Onze adviseurs bij je langs komt om je te helpen met kiezen.
 • Honingraat systeem zorgt voor stilstaande isolerende lucht

 • Ook in de zomer prettig door top-down-bottom-up

 • Vrijhangend of ingespannen te monteren

 • Plak-montage direct op het kozijn

 • Weinig mogelijkheden voor lucht om te ontsnappen

 • Verkrijgbaar met dubbele honingraat stof

 • Voor maximale isolatie

 • Prima isolatie bij dikkere stof

 • Warme uitstraling

 • Extra isolatie mogelijk door te voeren

 • Ruime keuze uit kleur, stijl en maakwijze

Bekijk al onze warme veloursstoffen

Gordijnen tegen kou

Soms kan een plisségordijn niet, bijvoorbeeld bij een voordeur of een heel groot raam. Gewone gordijnen kunnen vaak wel. Voor energiebesparing adviseren we vaak zwaardere stoffen, zoals een veloursgordijn. Het beste resultaat krijg je in combinatie met een voering. Een voering is simpelweg een extra laag stof, dus dat draagt direct bij aan de mate van isolatie. Uiteraard betaal je ook voor de extra meters voeringsstof. Dus soms kan een enkelvoudige dikke stof al voldoende zijn. Bij het bestellen kun je de voering simpelweg aan en uit klikken om het verschil in prijs te zien. Bekijk ons assortiment of laat je adviseren.

Waarom adviseren jullie vaak dubbele plissé gordijnen?

Een dubbel plissé gordijn is in de meeste gevallen de best isolerende raamdecoratie. Dit komt doordat een dubbel plissé gordijn een bestaat uit een "gecoate honingraat". Door dit systeem komt er een laagje stilstaande lucht tussen twee stofdelen. Stilstaande lucht geleidt geen warmte en is dus een uitstekende isolator.

Als je een isolerend plissé gordijn wilt heb je de volgende keuzes:

 • Een ingespannen dubbel plissé gordijn. ingespannen betekent dat het plissé aan beide kanten met een smal koordje is ingespannen. Het koord wordt vastgezet op het kozijn of de muur en zorgt ervoor dat het plissé niet kan gaan klapperen en eventuele koude lucht minder ruimte heeft om aan de zijkanten de kamer in te komen. Er zal echter altijd wel een klein beetje koude lucht om het gordijn kunnen komen. De zijkanten zijn niet 100% afgedicht.

 • Een Easyclick dubbel plissé gordijn. Dit systeem is de allerbeste isolerende raamdecoratie. Het Easyclick dubbel plissé gordijn is een "frame met gordijn" wat je "op het kozijn plakt" door middel van een magneetstrip. Door dit systeem kan er (nagenoeg) geen lucht meer langs de zijkanten van het plissé gordijn komen en door de stilstaande lucht in de honingraat van het gordijn, blijft koude lucht echt buiten.
  Een Easyclick dubbel plissé gordijn is wat duurder, maar erg duurzaam en met de huidige energieprijzen, heb je de kosten er snel uit.

Vergeet je dakramen niet!

Warmte gaat naar boven, en daar zit in veel huizen een dakraam. Op zolders zijn veelal dakramen te vinden van merken zoals VELUX©, Fakro en Roto. Voor deze systemen hebben wij een ideale isolerende oplossing tot wel 50% goedkoper dan de originele merken. Het systeem is uitgevoerd met borsteltjes in de zij-geleiding en een rubberen strip aan de onderkant. Hierdoor is het systeem bewezen isolerend. Dit is getest door onze fabrikant in samenwerking met de British Blinds and Shutters Association (BBSA).

Gratis meetafspraak

Boek nu vrijblijvend een afspraak

Onze adviseurs komen graag bij je langs! Ze vertellen je meer over onze collectie en meten nauwkeurig je ramen op. Bovendien kunnen ze goed met je meedenken over praktische oplossingen en de juiste sfeer. Je ontvangt na het bezoek direct een offerte, met dezelfde prijzen als op onze website.

Let op: alleen voor maatwerk producten. Voor alleen gordijnrails kunnen wij helaas niet komen. Lees alle voorwaarden op onze meet en montage pagina.

Waarom de meet & montage service?

Altijd zeker van de juiste maat
Vakkundig product- én stijladvies
Voordelige montage optie
Eerlijke 'online' prijzen
Volledige ontzorging
Vrijblijvende offerte