ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Logeerkamer inrichten: geef je gasten een warm welkom

30-12-2016 | Geschreven door: Lone
Een huis vol familie en vrienden van heinde en verre, dat hoort bij de feestdagen. Dan is het fijn om ze een gezellige logeerkamer te kunnen bieden waar ze zich lekker thuis voelen en, niet onbelangrijk, zodat jij niet over ze heen hoeft te stappen 's ochtends onderweg naar de keuken. Waar moet je aan denken bij het inrichten van een logeerkamer?
logeren opa

Tips bij het inrichten van een logeekamer:

 • Een goede gastvrouw doet er alles aan om haar gasten het zo makkelijk en plezierig mogelijk te maken. Niet dat je moet doen als in een luxe drie sterren hotel maar als je logees zich welkom voelen en lekker kunnen ontspannen, dan is het voor jou en je gezin ook een stuk relaxter.
 • Geen logeerkamer zonder bed. Of misschien toch wél? Een vast bed neemt best wat ruimte in, vooral als het een tweepersoons bed is. Dan kun je beter een slaapbank aanschaffen of een chique daybed. Dat staat heel mooi en dan heb je gelijk een plek waar je, in stijl, een dutje kun doen als je logees er weer vandoor zijn. Als de kamer klein is, kies dan een luchtbed of een opklapbaar logeerbed.
 • Een mooi opgemaakt bed waar je zo in kan rollen na een avond gezellig eten en drinken, dát is fijn! Leg ook een dik wollen kleed klaar voor in het geval je logees het 's nachts koud krijgen en laat zien hoe ze het raam open en dicht maken.
 • Als de ruimte er voor is, zet dan een tafeltje of krukje naast het bed met een leeslamp en een paar tijdschriften of boeken.
 • kist en badjas
 • Veel reizigers pakken hun koffers niet uit. Dan is het fijn met een koffertafel waar je loge zijn koffer op kan leggen. Het kan een opklapbare tafel zijn, een bankje of, heel leuk, een paar vintage koffers op elkaar gestapeld.
 • Een klerenkast heb je dus niet nodig, maar er zit bijna altijd een mooie jurk of overhemd bij die het liefst moet hangen. Dan kan je een klerenhanger op een mooie haak op de muur of deur hangen of een kapstok neerzetten.
 • Hang ook een spiegel op de muur of zet een grote spiegel op de vloer tegen de muur aan. Dat maakt de kamer gelijk groter lijken als hij aan de kleine kant is.
 • Zorg voor goede gordijnen in de logeerkamer. Gordijnen maken het gezellig, beschermen tegen inkijk en houden het licht buiten zodat je logees goed kunnen slapen. Is je logeerkamer een zolderkamer kun je kijken naar een dakraamgordijn. Is het een donker kamer kies dan gordijnen van een lichtdoorlatende stof. Of als er veel inkijk is kun je misschien beter een shutter uitzoeken? De mogelijkheden zijn eindeloos en onze gordijnenadviseur Maarten helpt je graag op weg als je er niet uitkomt.
 • ontbijt op bed
 • Wil je je logees helemaal in de watten leggen, leg dan een ochtendjas of kimono klaar en een paar slippertjes. Misschien heb je een paar mini zeepjes en shampoos bewaard van de laatste keer dat je met vakantie was? Leg die dan mooi op een paar dikke handdoeken. Heb je een extra föhn, kun je die erbij doen. Ook kun je een dienblad neerzetten met een paar glazen en een karaf water of een fles wijn. Of misschien je logees verrassen met een ontbijt in bed? En zet gerust een mooi bos bloemen op tafel een steek een paar kaarsen aan.
 • Heb je een sleutel voor de deur naar de logeerkamer, laat die dan in het slot zitten, zodat de logees die je niet heel goed kent een gevoel van privacy krijgen.
 • Leg ook een briefje neer met de WIFI code zodat je gasten online kunnen en laat zien waar de stopcontact zit voor de opladers.
 • Het puntje op het i'tje is de prullenbak. Niet zo romantisch maar wél heel handig om bij de hand te hebben.
 • Als je niet vaak logees over de vloer hebt dan is het zonde om daar kostbare ruimte voor te reserveren in huis. Zorg dan dat de logeerkamer meerdere functies heeft zodat je er zelf iets aan hebt als er geen logees zijn. Je kunt een werktafel neerzetten voor je computer of naaimachine, of een gezellige fauteuil waar je je af en toe kan terugtrekken en in alle rust een boekje lezen, of maak er een kleedkamer van met een kledingrek, een grote spiegel en een kapstok voor al je hoeden en sjaals.
 • Let trouwens op dat de logeerkamer niet een opslagkamer wordt als er geen bezoek is, dat is zo zonde voor de dure vierkante meters. Spullen die je niet weet wat je er mee moet doen, doe ze weg, geeft ze aan een goed doel of zet ze op Marktplaats. Je wilt alleen spullen in huis hebben die je echt nodig hebt of waar je echt plezier aan hebt, toch? En zo heb je ruimte voor nog meer logees!

Heel veel plezier alvast!

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!