ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Lentebloemen: hoe haal je de lente in huis?

03-02-2017 | Geschreven door: Lone
Joehoe, de lentebloemen zijn er weer! Onder de sneeuw en de blaadjes duiken ze op en herinneren ze ons er aan dat straks (ja, echt waar!) de winter voorbij is en het weer lekker licht en warm wordt. We hebben gekeken hoe je thuis maximaal van de lentebloemen kunt genieten.
lente bloemen

Kopen of plukken?

De meesten onder ons halen gewoon een mooi bosje tulpen bij de supermarkt. Daar is niets mis mee. Maar je kunt natuurlijk ook bloemen plukken buiten in de natuur, in je tuin, op je balkonbak of in een pluktuin. Dan kun je gelijk van de mooie lente lucht genieten. Je hoeft trouwens niet een heel boeket te hebben, ook met een paar kleurrijke lentebloemetjes kun je dat heerlijke lentegevoel krijgen.

bloembollen

Haal de bloemenbollen in huis

Niet alleen de hyacinten maar bijna alle lentebolletjes kun je binnen zetten. Zet ze gewoon in een bloempot of in een mooie glazen vaas mét aarde en alles erbij. Ze blijven ongeveer een week staan met de verwarming aan. Als je wilt dat ze langer meegaan, zet ze dan in een koele vensterbank of in de gang waar het minder warm is. En als ze uitgebloeid zijn, stop je de bolletjes gewoon in de grond in je tuin of in de bloemenbak. Dan kun je er volgend jaar weer van genieten.

Bloemen maken je vrolijk en als het buiten koud en grijs is heb je soms even wat extra vrolijkheid nodig.
veldboeket

Maak een veldboeket van lentebloemen

De veldboeket is helemaal hip en happening. In een veldboeket zitten allerlei soorten en kleuren bloemen door elkaar en het allerliefst zijn het wilde bloemen uit de natuur. Ook met lentebloemen kan je een veldboeket maken: een echt lentefeestje! Bijvoorbeeld rode tulpen, witte en gele narcissen, blauwe hyacinten en tussendoor een paar groene takken. De kleine bloemetjes combineren ook heel mooi: blauwe druifjes en sterhyacinten, gele winterakonieten en witte sneeuwklokjes: prachtig!

Bloemen zijn enorme sfeermakers en ze geven kleur en leven aan je interieur. Daar kan je nooit genoeg van hebben in huis.
kleine vaas

Vul kleine vazen met losse bloemetjes

Meestal zetten we bloemen in één grote vaas maar dat kan natuurlijk ook wat speelser. Je kunt bijvoorbeeld allerlei kleine vazen bij elkaar zetten. Met verschillende losse bloemetjes erin lijkt op een veldboeket. Je kunt de vazen op een mooie dienblad zetten om er een geheel van te maken of je kunt ze op één lange, vrolijke rij zetten op tafel of in de vensterbank. Doe trouwens gerust oude vintage vazen en nieuwe door elkaar, net als in een veldboeket hoeven ze niet bij elkaar te passen. En heb je geen vazen kun je gewoon kleine jeneverglazen, flesjes, eierdopjes of melkkannetjes gebruiken. Waar de vazen van gemaakt zijn maakt ook niet uit. Keramiek, kristal en mond geblazen glas mag allemaal door elkaar. Mix and match, heet dat.

huis vol

Je huis vol lentebloemen

Bloemen moet je neerzetten waar je er het meeste plezier van zult krijgen. Op de eettafel of de keukentafel staan ze prachtig. Maar ook op het schouw in de woonkamer of naast te TV zijn goede plekken. Je kunt ook bloemen in de gang zetten zodat je ze als eerste ziet als je naar binnen komt. Of zet een kleine vaas met een paar verschillende lentebloemetjes in de badkamer. Of beter nog op je nachtkastje, dan wordt je wakker met de geuren en kleuren van de lente!

Bloemen zijn altijd een goed idee.
bloemen

Nou, gooi de deuren en ramen maar wijd open en geniet lekker van de lente!

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!