ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Gordijnstoffen: gordijnen met een wow effect

27-03-2017 | Geschreven door: Lone
Gordijnen kunnen een ruimte maken of breken. Dat weten we en dat maakt ons soms bang om de verkeerde keuzes te maken. Dan kiezen we maar een neutrale raambekleding die niet al teveel opvalt, dat is veilig. Zonde is dat eigenlijk, toch? Met een mooi gordijn kun je juist een echt wow effect creëren!
denim gordijnstof

Denim

Gordijnstoffen met een denim look:
  1. Brescia 52 jeans
  2. Bloc Denim Pacific (rolgordijnen)

Denimstof in het interieur geeft een hele relaxte sfeer, net zoals je een spijkerbroek aantrekt. Denim is informeel en stoer en het is super makkelijk te combineren met andere materialen en kleuren in je woning. Het staat prachtig met warme, donkere kleuren zoals oker en de dieprode 'burgundy' en met materialen zoals goud, koper en bruin leer. Denimstof past ook perfect in de industriële woning met ruwe betonvloeren en stoere vintage fabriekslampen over de eettafel. Heel divers dus!

linnen gordijnen

Linnen

Gordijnstoffen met een linnen look:

  1. Ravenna 19 linnen (update 08/2019, deze stof is uit het assortiment)

Natuurmaterialen zijn nooit echt uit de mode maar op dit moment is alles uit de natuur helemaal hot. Niet zo heel lang geleden waren we bezig met het najagen van welvaart. Dat maakt nu plaats voor een streven naar gezondheid, rust en contact met de natuur. Dat zien we ook in het interieur. We kiezen eerlijke en authentieke producten en materialen zoals antieke snijplanken, rieten meubels en linnen gordijnen. Echte sfeermakers en prachtig om naar te kijken!

vintage gordijn

Vintage

Gordijnstoffen met een vintage look:
  1. Lecce 52 dusty blue
  2. Brescia 67 aubergine

Vintage is razend populair. Net als met de natuur-trend, is de vintage-trend een reactie op de massaconsumptie en onze stijgende behoefte aan authenticiteit en kwaliteit. Spullen, materialen en kleuren uit andere tijden vertellen een verhaal en geven een huis zijn heel eigen persoonlijkheid. Niet dat je je hele woning moet vullen met oude troep, dat wordt 'too much', maar dat geldt ook in een woning waar alles nieuw is. dan voelt het alsof er niemand woont. Doe dus gerust een verzameling vintage stoelen om de eettafel en vul een muur met de oude fotolijsten van je grootmoeder. Met vintage maak je je huis een thuis!

Hoe kies je de juiste raamdecoratie?

Wanneer je een nieuwe gordijn gaat uitzoeken kijk je eerst naar welke functie het gordijn moet hebben. In welk type raam komt het gordijn straks te hangen en past daar het beste een rolgordijn, een plooigordijn of misschien een vouwgordijn? Moet het gordijn het licht binnenlaten of juist het licht blokkeren? Wil je gelijk de akoestiek in een ruimte verbeteren of misschien sparen op de energierekening?

Als je eenmaal de functionaliteiten op een rij hebt dan kan het feest beginnen. Wat vind je mooi en welk type stof past het beste in je interieur? Wil je een neutrale stof die niet teveel opvalt of wil je juist een statement maken met een bijzonder mooie gordijnstof? Bepaal welke sfeer je wilt creëren en wat daarbij past. Je kunt bij ons stofstalen bestellen en je kunt ook hulp krijgen van onze gordijnenadviseur Maarten die graag bij je langs komt voor een vrijblijvend advies.

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!