ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Kunst: Welke kunst doe je op de muur?

06-07-2017 | Geschreven door: Lone
Heb je een kale wand in huis waar je niet weet waar je mee moet doen? Of heeft je woonkamer een opknappertje nodig? Waarom dan niet je huis laten schitteren met kunst op de muur? Een huis zonder kunst is een huis zonder ziel. Hier een kleine gids om je op de weg te helpen met het uitzoeken van kunst die perfect in je interieur past.
schilderij

Schilderij

Een groot schilderij geeft enorm veel karakter aan een ruimte. Het is dus belangrijk dat je een schilderij uitzoekt die qua onderwerp, kleur en formaat goed past bij de sfeer van je interieur. Wil je een rustige sfeer in je woonkamer kan je dus beter dat leuke schilderij met grote bloemen in felle kleuren ergens anders hangen.

Om een schilderij tot z'n recht te laten komen kun je de muur waar hij op hangt of tegen aanleunt een complimenterende kleur geven, net zoals in een museum. Dat creëert gelijk extra veel sfeer in de ruimte. Op een donkere achtergrond gaan alle kleuren stralen maar je kunt ook een tint uit het schilderij kiezen.

Heb je geïnvesteerd in een mooi schilderij? Zet dan een stoel neer in de buurt van het schilderij zodat je er lekker van kan zitten genieten.

botanie

Botanie

Groen is nog steeds helemaal hip en happening. Ook op de muur. Overal zijn prints te krijgen van prachtige bloemen, planten en bomen. En ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Net als met kamerplanten worden we er optimistisch van en komen we tot rust omdat we het gevoel krijgen dat we buiten in de natuur zijn.

grafiek

Grafiek

Grafiek is een leuke en hippe alternatief voor op de muur. Een stoer affiche, een charmante illustratie, een mooi dessin: het kan allemaal, en graag door elkaar. Een kunstwerk hoeft trouwens niet persé te hangen op de muur. Je kan het ook gewoon op de grond zetten leunend tegen de muur aan. Of op een boekenplank, op de schouw of op een krukje.

spreuk

Spreuk

Heb je een favoriete spreuk of levensmotto? Dan kun je hem laten printen en op de muur plaatsen.

stilleven

Stilleven

Een klassiek stilleven past perfect in de keuken of in de eetkamer. Stillevens komen in allerlei stijlen en kleuren. Van het uitbundige tafereel uit de Gouden Eeuw in felle kleuren op een donker achtergrond tot de eenvoudige opstelling van een kannetje, een baksteen en een appel in zachte kleuren.

fotografie

Fotografie

Familie- of vakantiefoto's zijn leuk maar niet op elke plek in huis. Als je van fotografie houdt is er prachtige en betaalbare fotokunst te vinden. Soms wordt een foto afgedrukt op een canvas maar het mooiste resultaat krijg je met een subtiele fotolijst met anti reflectie glas. Zó komt een foto echt tot zijn recht.

collage

Collage

Waarom niet gewoon alles door elkaar heen doen? Je kunt je eigen galerie maken met je al favoriete kunstwerken allemaal op één muur. Om te zorgen dat het niet al te chaotisch wordt is het handig om kunstwerken uit te zoeken die dezelfde kleurverhouding hebben (bv. alles in zwart wit) of binnen dezelfde thema’s blijven (bv. allerlei foto's, tekeningen en schilderijen van bomen). Een andere manier om er een geheel van te maken is om alles in dezelfde soort lijst of passe-partout te doen. Leg eerst alle lijsten neer op de vloer en schuif ze rond totdat je een mooie compositie hebt gevonden. Probeer het speels te houden zodat het niet te saai en strak wordt. En wees kritisch: soms moet je een kunstwerk die er niet bij past gewoon weglaten.

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!