ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Houten Jaloezieën als raamdecoratie

27-12-2019 | Geschreven door: Alex
Houten jaloezieën zijn voor veel mensen een perfecte keuze. Niet alleen regel je de lichtinval er perfect mee, maar ook de privacy kan precies zo ingesteld worden zoals je zelf wilt. Bovendien geven echte houten jaloezieën een natuurlijke en warme sfeer.

Waar komen houten jaloezieën eigenlijk vandaan?

In het Engels heten houten jaloezieën “Venetian blinds”. Dus je zou denken dat de oorsprong in het Italiaanse Venetië ligt. Dat is echter niet zo, althans niet direct. Hoe ver je ook teruggaat in de tijd, er waren altijd al natuurlijke materialen beschikbaar die bij elkaar gebonden werden en op horizontale wijze gebruikt werden als bescherming, al dan niet met of zonder raam en al dan niet tegen de zon. Zo zijn er In het oude China en het oude Egypte zijn aan elkaar gekoppelde bamboe stukken gevonden in de vorm van een jaloezie om de hitte buiten te houden. Maar waarom dan de naam Venetian? Sommige historici zeggen dat de houten jaloezie de oorsprong heeft in het oude Perzië. waarvan de eerste houten jaloezieën via kooplui vooral via één haven naar Europa gestuurd werden, en ja, die haven dat was Venetie.

Houten jaloezieën trends : van industrieel naar huiselijk

In de roerige jaren 30 was er nagenoeg geen enkel kantoorpand in New York dat geen houten jaloezieën had. Dat is waarschijnlijk ook waar ze een associatie met “industriepanden” hebben gekregen. Echter dat is echter nu totaal niet meer van toepassing, juist in woonhuizen zijn de houten jaloezieën nu enorm populair en niet in de laatste plaats vanwege hun isolerende werking en de uitstekende privacy flexibiliteit.

Van welke soorten hout zijn jaloezieën gemaakt?

Je kunt houten jaloezieën van heel veel verschillende soorten hout maken, In onze collectie hebben we jaloezieën van de volgende houtsoorten:

  • Basswood: deze is afkomstig uit Noord Amerika en is een snelgroeiende boomsoort gekenmerkt door een regelmatige houtnerfstructuur. Deze serie bestaat uit zowel beitskleuren (houtnerf zichtbaar) als lakkleuren (houtnerf niet zichtbaar)
  • Bamboo :het betreft hier een bamboesoort uit Azië die licht van gewicht is. Daarnaast heeft deze houtsoort een voelbare structuur als toplaag.
  • Abachi: dit is een zeer stabiele loofhoutssoort afkomstig uit West Afrika. Door de poriën is het hout licht van gewicht en heeft het een voelbare structuur als toplaag.
  • Lightwood: deze is afkomstig uit Azië. Het is zowel licht van gewicht als goed toepasbaar voor bredere ramen.

Op onze product detailpagina kun je kiezen welk type houtsoort je wilt hebben.
Is het lastig om voor houten jaloezieën op te meten en te monteren?
Het vrij ingewikkeld om houten jaloezieën te produceren, maar heel eenvoudig om ze op te meten en te monteren. Bovendien ook houten jaloezieën opmeten valt onder onze gratis 'ZekerMeten verzekering' , dus mocht je onverhoopt een klein opmeetfoutje maken, dan is dat geen probleem, we lossen het dan gratis voor je op. Wil je weten hoe je eenvoudig houten jaloezieën opmeet, bekijk dan onze opmeet instructies, je vindt ze onder het kopje 'meet instructie'.

Gratis stalen, ook voor houten jaloezieën!


We begrijpen dat het soms lastig is om het juiste houttype te kiezen, daarom versturen we gratis stalen naar je van onze houten jaloezieën. Hoe? Simpel, vul dit formulier in en we sturen ze zo snel mogelijk naar je op.

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!