ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Ervaringen met elektrische gordijnrails

17-08-2020 | Geschreven door: Alex

De laatste tijd verkopen we veel elektrische gordijnrails. Ik was nieuwsgierig wat onze klanten van deze rails vinden en ik vond een klant uit de omgeving Zwolle bereid om zijn ervaringen te vertellen.

Wat is een elektrische gordijnrail?

Een elektrische gordijnrail bestaat uit een speciale gordijnrail waaraan een kleine motor is gekoppeld welke achter het gordijn komt te hangen.
Gordijnen.nl verkoopt het elektrisch gordijnrail systeem van het bedrijf Forest uit Nederland. Wij hebben voor de producten van dit bedrijf gekozen vanwege de hoge kwaliteit en omdat de systemen in Nederland worden geproduceerd. Wij zijn tevreden als onze klanten tevreden zijn en de producten van Forest zorgen voor tevreden klanten. De systemen zijn erg hoogwaardig waardoor er ook 10 jaar garantie gegeven kan worden.

Hoe werkt een elektrische gordijnrail?

Een elektrische gordijnrail bestaat uit :
• Een speciale gordijnrails
• Een motor
• Eventueel een afstandsbediening
Optioneel kun je er nog voor kiezen om het elektrische gordijnrail te koppelen aan een zogenaamde smartware controller en daarmee kun je je gordijn ook bedienen via je telefoon, via de Alexa (Amazon Echo) en vanaf de hele wereld.

Het elektrische gordijnrails systeem van Gordijnen.nl werkt met een ingebouwde RF (radio frequente) ontvanger gebaseerd op het Z-wave protocol. Een technische term voor een samenwerking tussen fabrikanten zodat je moeiteloos je lampen, thermostaat, gordijnen, beveiligingssysteem en deursloten kan bedienen met je smartphone of tablet én deze ook op elkaar kan afstemmen.

Een adere mogelijkheid is om de gordijnmotor te bedienen via een slimme stekker/plug die al in huis aanwezig is. Aan deze slimme stekker wordt dan de Forest “wireless connector” verbonden die dan draadloos in verbinding staat met de gordijnmotor. Middels deze wireless connector i.c.m. een slimme stekker kan de gordijnmotor ook bediend worden door b.v. Google Home.

Klantervaringen met onze elektrische gordijnrail

Op een typische Nederlandse zomerdag in juni, met veel regen en een klein beetje felle zon, ben ik richting Zwolle gereden. In Zwolle heeft Gordijnen.nl recentelijk een huis voorzien van nieuwe raamdecoratie inclusief de elektrische gordijnrails. 
Ik vroeg aan de bewoners hoe de gordijnrail tot nu toe bevalt:
"Het bevalt me tot nu toe erg goed, we zijn recentelijk op vakantie geweest en dan is het toch een extra veilig gevoel dat ik vanaf mijn vakantie adres de gordijnen open en dicht kan doen. Het geeft toch wat extra veiligheid, inbrekers denken sneller dat er iemand thuis is. Helemaal mooi is, dat ik mijn gordijnen gekoppeld heb via een smartware controller dus ik regel niet alleen de gordijnen vanaf mijn vakantie adres maar ook het licht". 


De vrouw van de bewoner geeft aan dat zij meestal de gordijnen via de afstandsbediening bediend. "Die afstandsbediening is erg praktisch en je hoeft er niet een app voor op je telefoon te zetten". 
Tijdens een korte stroomstoring in afgelopen juli, gingen de Gordijnen niet dicht. Echter na wat testen kwamen we erachter dat je zo ook bij een stroomstoring gewoon dicht kunt doen. Gewoon over de weerstand heentrekken. Zodra de stroomstoring voorbij is, werkt alles weer als vanouds.

Is een elektrische gordijnrails de investering waard?

Zijn het de extra kosten waard vroeg ik de bewoners. 
"Voor ons wel. Het is in vergelijking met een standaard gordijnrail wel duurder, maar het gemak geeft er een hoop voor terug. Wij werken alle twee en zijn veel thuis. Het voelt een stuk veiliger als ik de gordijnen van afstand kan bedienen of kan programmeren op vaste opening en sluitingstijden. Bovendien als er felle zon is, kan ik vanaf afstand de gordijnen dicht doen en zo UV beschadiging aan het interieur voorkomen. Nu we net in een nieuw huis wonen en alles verbouwd hebben, let ik daar wat meer op".

"Wat ook prettig is dat het gordijn ook met de hand gesloten en geopend kan worden. Dus als de bediening niet in de buurt ligt, kan je wel de gordijnen openen of sluiten".


Wil je meer weten over elektrische gordijnrails? Bekijk dan onze wiki pagina of bestel gelijk op onze product pagina. 

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!