ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

“Bij Gordijnen.nl hebben we allemaal hart voor de zaak.”

13-09-2022 | Geschreven door: Cor
Hij had zomaar in hetzelfde elftal kunnen spelen als Donny van de Beek en Ronaldo. Maar Cristiano Wevers Lopo is verkoper bij Gordijnen.nl. “Werken bij Gordijnen.nl voelt niet als werk, maar als dat je met iets moois bezig bent.”
keeper Cristiano “We hebben bij Gordijnen.nl allemaal hart voor de zaak. Dat zit in dat extra stapje willen doen. In elkaar willen helpen en met elkaar willen meedenken”, vertelt Cristiano Wevers Lopo, verkoper bij Gordijnen.nl. Recent nog, vertelt hij, een monteur in Zeeland. Hij was een paar spullen vergeten. Reed een collega vanuit de showroom heen en weer naar Zeeland. Iemand anders zei: ik heb vrij en rijd wel even naar Bussum om de showroom te doen. Dat doe je, gewoon, omdat je samen een klant wilt helpen. Zoiets gaat bij ons automatisch. Niemand hoeft dat te vragen, en ja, dat vind ik wel vet.”

Beste keeper van de Algarve

Cristiano is geboren in Portugal. Met zijn ouders (Portugese vader, Nederlandse moeder) verhuist hij naar Nederland. Als dertienjarige gaat hij alleen naar zijn geboorteland terug, naar Albufeira waar zijn familie woont. Omdat dat even moet. Hij keept dan al in Hilversum in een voetbalteam, sterker, dat doet hij zo goed dat hij wordt gekroond tot beste jonge keeper van Nederland. Hij wint ook verschillende keepersprijzen. En ja, dan val je op in Portugal waar hij uitgroeit tot de beste keeper van de Algarve. Scouts staan zich om hem te verdringen. “Ik had jong kunnen verhuizen naar Arsenal, Manchester United, Luton Town, noem maar op. Maar dertien jaar, alleen naar Engeland, nee, dat voelde niet goed.”

Ronaldo

Cristiano wordt dus niet de teamgenoot van Ronaldo en gaat terug naar Nederland. Om een paar jaar later -hij woont dan alleen op kamers- te gaan werken in de horeca. Dat voetballen, nee, dat gaat even niet meer. En ja hoor, 20 is hij, het heen en weer-veer naar Portugal staat op Schiphol weer voor hem klaar. Hij belandt in de horeca in Albufeira waar hij zich ontpopt als gastheer, en zeker, hij spreekt zijn talen. Portugees, Nederlands en Engels. In zijn restaurant komt een meisje uit Oekraïne werken. Hij weet het meteen, en dat zegt hij ook tegen een collega die een tikkie Oekraïens spreekt: ‘Met haar wil ik trouwen.’ Zij antwoord die avond met een opgestoken middenvinger. Na een half jaartje gaat haar vinger omlaag en wil ze wel met hem daten. En uiteindelijk komt er een ring om die andere vinger.

Gordijnen zijn stom

Samen blijven ze nog een tijdje in Portugal. Na de geboorte van hun kindje besluiten ze dat het slimmer is als ze naar Nederland verhuizen. Ook vanwege het betere onderwijs. Dus vliegtuigt hij weer naar Hilversum terug. Cristiano: “Het was crisistijd, al onze Portugese vrienden verklaarden ons voor gek. Gingen we weg uit de zon. Maar ik wist dat het zou goedkomen. Wie wil werken, kan werken.” Eerst in de horeca, later als nachtportier bij hotels, en ja, het is wel fijner om van maandag tot en met vrijdag overdag te werken, zodat hij ook weer kan keepen --hij speelt volgend seizoen in het derde van AFC in Amsterdam.

Satisfying

Zes jaar geleden krijgt hij een tip van een uitzendbureau. Of hij wil werken voor Gordijnen.nl. Wat, gordijnen, denkt hij. Het lijkt hem helemaal niks. “Moest ik stoffen naaien ofzo? Ik had geen idee wat ik moest doen en wilde me erin ook niet echt verdiepen.” Op dat besluit komt hij -na enkele andere baantjes (“Ik heb zelfs een paar weken zitten zandstralen”) na een half jaar terug. “Gordijnen ophangen, het kwartje viel niet meteen dat het zo leuk kon zijn. Dat je door zoiets relatief kleins direct sfeer en gezelligheid creëert, en je mensen zo blij en gelukkig maakt. Dat is heel satisfying en daar krijg ik veel plezier van. Gek eigenlijk. Ik hoef slechts een paar gaatjes te boren, daarin een setje schroefjes te draaien en daarna een gordijn op te hangen. Dan komen mensen naar je toe, en zeggen ze: ‘wauw, wat mooi’. Meer is het eigenlijk niet. Dat is heel leuk. Dat je veel eer van je werk hebt.”

Gastheer met verschillende stalen

Bij Gordijnen.nl begint Cristiano als monteur. Na twee jaar promoveert hij tot verkoper. Het team is de laatste jaren flink gegroeid. Cristiano: “Gordijnen.nl was heel klein toen ik begon. Ik ging naar klanten toe met een boodschappentas met stalen.” Dat is behoorlijk veranderd. Bij Gordijnen.nl werken intussen meer dan 25 mensen. Ook is er een showroom in Bussum met een opslag. Zijn insteek is onveranderd. “Ik wil als gastheer klanten pleasen. Een soort show geven. Een ervaring bieden. Ik loop door het huis met verschillende stalen. Ik denk mee, geef advies, stel vragen en laat zien hoe verschillende stoffen vallen, en wat kleuren doen onder invloed van licht.” Cristiano neemt de maten van een raam op

Ster aan het plafond

Het is een cliché, maar echt, elke dag is anders. Andere mensen, andere plekken, andere huizen, andere situaties. “Ik moet dus wel scherp blijven en kan niks op de automatische piloot doen.” Hoe gek het verzoek, Cristiano lost het op. “Ik moest ooit als monteur van rechte rails een ster buigen en die aan het plafond ophangen. In het midden van een woonkamer. Daar liep ook een stervorm. De bewoners wilden graag dat die rails die vorm volgden, zodat ze de ruimte goed konden afsluiten. Ik ben daar de hele dag tot half acht ’s avonds bezig geweest. Heb aardig wat rails kunnen weggooien. Maar die ster kwam er.”

Twee machines

Echt waar, hij voelt liefde voor gordijnen. Komt vast door zijn achternaam Wevers, zegt hij lachend. “Ik vind het gewoon fijn om mensen te helpen.” Komt ook door de mensen van Gordijnen.nl zelf. Ze hebben vertrouwen in hem, en dat zorgt ervoor dat hij met een lach opstaat, met een lach naar zijn werk gaat en met een lach weer naar huis gaat. Ook leuk. Een goede vriend van hem werkt bij Gordijnen.nl, zijn broertje werkt bij Gordijnen.nl (“de beste monteur die we hebben”) en zijn vrouw werkt bij Gordijnen.nl waar zij de boeken doet. De volgende dag wacht een hotel waar hij 57 rails gaat inboren. Lekker de hele dag met zijn broertje. “We zijn net twee machines, niet bij te houden. Mensen denken, ik hoor drie boormachines tegelijk. Want echt, ik blijf monteren leuk vinden. Dat inmeten en dan de hele dag een grote klus. Maar daarna bezweet en onder het stof gaan verkopen, nee, dat is niet netjes. Dat doe ik dan ook niet.”

Vriendschappelijk werk

Gewoon elkaar helpen. Elkaar uit de brand helpen en even bijspringen als het moet, omdat je toch in de buurt bent. Ook daardoor voelt Gordijnen als een echte vriendenclub. Cristiano: “Ik noem het vriendschappelijk werk. Je bent niet per se elkaars vriend, maar tijdens het werk ben je dat wel.” Collega’s bellen veel met elkaar, omdat ze allemaal op de weg zitten. “We overleggen, delen werksituaties en geven elkaar advies. Maar vertellen ook wat we het weekend doen en hebben gedaan. Het is gewoon plezier maken. Werken bij Gordijnen.nl voelt niet als werk, maar gewoon, dat je lekker bezig bent, dat je met iets moois bezig bent.”

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!