ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Met Gordijnen.nl op de set

22-12-2022 | Geschreven door: Cor
In januari gaan ze live. Vier video’s van Gordijnen.nl. Met daarin onze adviseurs Martijn van der Waal en Cristiano Wevers Lopo in de hoofdrol. Met als sidekicks e-commerce manager Alex Baar en oprichter Maurice Winkel. “Video’s maken, bestaat uit zoveel meer dan alleen die opnamedagen. Het is ook teambuilding. Ik heb collega’s veel beter leren kennen. Het gaf energie en maakte tal van creatieve ideeën bij ons los.”

UPDATE 20 jan 2023: Bekijk het resultaat nu op onze video pagina!

Cris on camera

“Ik stond de hele dag in het middelpunt, het draaide even letterlijk om mij. En ik mocht op een leuke en informatieve manier uitleggen waar ons bedrijf voor staat”, vertelt adviseur Martijn van der Waal. Hij had nog nooit eerder voor een camera gestaan. “Ik kwam erachter ik supersnel praat, en dat is voor de camera een beetje ongelukkig. Ik kreeg een paar goede tips hoe ik rustiger kon praten en dat advies gebruik ik in klantengesprekken nog steeds. Toch leuk zo’n cursus op de set. En ja, hoe bijzonder is het dat je als medewerker de hoofdrol speelt in een video van je bedrijf.”

Rolgordijnen en trashmetal

Martijn vertelt op een entertaining manier alles wat je wilt weten over rolgordijnen. Tussendoor vertelt hij waar zijn liefde voor trashmetal vandaan komt en probeert hij in het ijshockeytenue van zijn club DZC Silverback met een app een rolgordijn te bedienen. Tijdens de opnames kon hij helemaal zichzelf zijn. “Dat vond ik knap van de makers. Dat het niet voelde alsof ik iemand anders was die voor de camera stond.”

Martijn in ijshockeytenue

Jongleren met Measure Marker

Adviseur Cris Wevers Lopo stond twee dagen op de set. Hij speelt de hoofdrol in twee video’s die draaien om het Easyclick-systeem. In eentje vertelt hij alles over de voordelen van dit systeem. In een ander toont hij hoe makkelijk het is zelf je kozijnen op te meten, en jongleert hij een Measure Marker. Het was ook zijn cameradebuut. Cris: “Het geduld dat ze twee dagen met mij op de set hadden, echt heel bijzonder. Take negen van dezelfde opname, dat was de langste, geloof ik. En iedereen bleef vriendelijk. Ik vond het acteren echt heel leuk.”

Ridderpak

Gordijnen.nl-oprichter Maurice Winkel komt in een aantal video’s voorbij. In eentje legt hij uit wat de ZekerMeten Verzekering precies inhoudt. Hij draagt een ridderpak. Geheel in stijl van het logo van die garantie dat de vorm van een schild heeft. Maurice: “De video’s verbeelden op een laagdrempelige en grappige manier wie we zijn en waarvoor we staan. Ze zijn vooral bedoeld om mensen te helpen. Zodat die nog makkelijker kunnen kiezen welke gordijnen het beste bij hen past.”

Teambuilding

De opnames duurden vier volle dagen. Daar ging een flink aantal weken aan vooraf. Scripts schrijven, acteurs zoeken, props voor de set verzamelen en speciale kozijnen maken. Alex Baar: “Een viertal video’s maken, bestaat uit zoveel meer dan alleen die opnamedagen.” Het hele project gaf iedereen binnen Gordijnen.nl veel energie. “Het zorgde voor teambuilding en maakte tal van andere ideeën bij ons los. En ik heb mijn collega’s veel beter leren kennen.” Mooi ook hoe je het script, het storyboard en al die voorbereiding tot leven ziet komen. “De videoproducent, regisseur en productieleider, ze deden alles om ervoor te zorgen dat we ons op ons gemak voelden. Ook wat dat aangaat, was het een echte Gordijnen.nl-productie. Een vriendenclub die het op een open manier en met plezier samendoet.”

meditatie op de set

Op de skiset

Alex komt ook in een paar video’s voorbij. Hij had niet verwacht dat hij na een dag draaien “onder hete lampen” zo moe en voldaan naar huis zou gaan. “Net zo vermoeid als na een dagje skiën.” Het hoogtepunt moet nog komen, vindt Alex. “Als de video’s straks in december op onze website live gaan, en blijkt dat we ermee mensen écht helpen.” Alle medewerkers kijken al uit naar de sequels. Of oprichter Maurice dan opnieuw een ridderpak aantrekt, ja, dat wil hij nog even geheimhouden.

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!