ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Na-vakantie dip: eindeloos vakantie vieren met een tropische slaapkamer

15-09-2016 | Geschreven door: Lone
Ben je net terug van vakantie? Weet je nog hoe lekker het was om in die hangmat half slapend te liggen luisteren naar de bruisende zee? Geen drukte, geen "moeten", heerlijk!
thuis vakantie beleven

Wanneer je weer terug bent van een mooie vakantie dan kan de overgang naar het dagelijkse leven best tegenvallen. De ochtendspits, het 5:2 dieet en een bomvolle mailbox, daar zit je nou niet op te wachten... En je bent niet de enige; bijna de helft van de Nederlandse vakantiegangers heeft last van een na-vakantie dip.

Ironisch genoeg voelt een na-vakantie dip alsof je aan vakantie toe bent. Je voelt je moe, prikkelbaar en chagrijnig. En wanneer je normaal blij bent om naar je werk te gaan kijk je er nu opeens tegenop. Gelukkig valt er wat aan te doen!

De ochtendspits, het 5:2 dieet en een bomvolle mailbox, daar zit je nou niet op te wachten...

Om een dip na de vakantie te voorkomen zijn er een aantal stappen die je kunt nemen voordat je weg gaat. Je kunt bijvoorbeeld je vakantie goed op tijd inplannen en je werk zorgvuldig overdragen naar collega's zodat je niet hoeft te stressen zowel vóór en tijdens de vakantie.

Wanneer je weer thuis bent kun je het een en ander doen om het vakantiegevoel vast te houden. Je kunt bijvoorbeeld een terrasje pakken doordeweeks met je liefde of spontaan een ijsje halen in de lunchpauze. Of je kan een mooi vakantiealbum maken en je vakantieverhalen delen met mensen om je heen.
Wat ook goed werkt is om alvast de volgende vakantie of een weekendje weg in te plannen, zodat je iets leuks hebt om naar vooruit te kijken.

Weet je nog hoe het was om in die hangmat te liggen luisteren naar de bruisende zee?

Ook thuis kun je dat heerlijke vakantiegevoel opnieuw creëren door je slaapkamer om te toveren in een mooie tropis

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!