ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Daglicht: Zoveel mogelijk licht in huis

03-11-2016 | Geschreven door: Lone
Zondag 30 oktober ging de wintertijd in. De dagen worden korter en het licht wordt schaarser. Hoe maak je er het beste van met minder daglicht in je huis?
daglicht gordijnen

De dag beginnen met een kopje thee op de vensterbank in de ochtendzon, wie wil dat niet? Een huis waar het licht naar binnen schijnt voelt ruim, mooi en aangenaam. Alsof we buiten zijn, maar toch met alle comfort van binnen. Hier wonen we graag. En het blijkt dat het ook nog goed voor ons is: dat we gezonder, gelukkiger en meer productief zijn in ruimtes met veel natuurlijk licht.

Een huis waar het licht naar binnen schijnt voelt ruim, mooi en aangenaam.

Helaas is een licht huis ons niet allemaal gegund. We wonen op het noorden, er staat een boom voor het raam, de ramen zijn aan de kleine kant of is er best wat inkijk dus moeten de gordijnen dicht.

Hoe creëer je dat lekkere gevoel van veel natuurlijk licht in huis? We hebben een paar tips voor je:

Zo maak je het huis lekker licht

  • Geef de muren en kozijnen een nieuwe laag verf. Neutrale en lichte tinten zullen het licht beter reflecteren dan donkere tinten. Mocht je van kleur houden, kies dan bijvoorbeeld één muur uit waar geen raam in zit en geef die een kleur die past bij de sfeer die je wilt creëren.
  • Kies voor een lichte raamdecoratie: licht van kleur, materiaal en grootte. Een lichtdoorlatend gordijn laat het licht binnen met behoud van privacy. Een rolgordijn laat het licht ongestoord binnen wanneer je dat wilt. Of misschien past een lichtdoorlatende plissé het beste bij het interieur? Als je hulp nodig hebt dan komt onze gordijnenadviseur Maarten graag bij je langs voor een vrijblijvend advies.
  • Hou de ramen en kozijnen schoon en zorg dat er niet teveel spullen in de vensterbank staan zodat het licht gemakkelijk naar binnen kan schijnen.
  • Hang één of een paar spiegels in de buurt van het raam. Op die manier wordt het licht van het raam gereflecteerd in de kamer zodat de kamer groter en lichter aanvoelt.
  • Ruim op. Een ruimte die ingericht is met een minimum aantal meubels en spullen zal ruimer en lichter aanvoelen. Ga alles na: wat is absoluut nodig en wat kan weg? Heb je budget dan kun je overwegen om de donkere en "zware" meubels te vervangen door meubels van lichte materialen.
  • Maak ook in de inrichting zoveel mogelijk gebruik van het licht. Richt het huis zo in, dat je kunt doen wat je het liefst doet in de buurt van het raam met het meeste licht. Plaats bij het raam bijvoorbeeld een goede stoel om in te lezen of bellen, een tafel waar je kunt ontbijten of een werkplek waar je met je hobby bezig kunt zijn.

Laat het licht maar naar binnen dus. Alvast heel plezier ermee!

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!