ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Gezelligheid: hoe creëer je een goede sfeer in huis?

22-11-2016 | Geschreven door: Lone
Buiten is het donker en koud. Je hoort de wind waaien door de bomen en de regen tikken tegen de ramen. Dan is er niets beters dan een paar kaarsen aansteken en onder een wollen kleed kruipen met een kop warme chocomel en een goed boek. Gezelliger wordt het niet.
gezelligheid

Gezelligheid is zo ingeweven in onze cultuur dat het bijna vanzelfsprekend is. Toch is er in ons gehaaste leven meer en meer behoefte aan. We hebben momenten nodig waar we kunnen ontspannen en opladen, waar we even pauze kunnen nemen van de drukte. Daar kan gezelligheid heel goed bij helpen met het creëren van een fijne, ontspannen sfeer waar je lekker kunt genieten van de kleine pleziertjes in het leven.

We hebben allemaal tussendoor een pauze nodig van onze gehaaste levens

Wat kun je thuis doen om de inrichting zo gezellig mogelijk te maken?

gezellige collage

Tips voor meer gezelligheid in huis:

  • De grootste vijand van gezelligheid is kou. Vloeren van hout, beton en laminaat kunnen in de winter voor je voeten best koud aanvoelen. Je kunt niet ontspannen en genieten als je voeten niet lekker warm zijn. Leg daarom een zacht vloerkleed bij de bank en onder de eettafel en trek een paar wollen sokken aan of pantoffels van lamsvacht.
  • Een stoere loft met gigantische ramen en torenhoge plafonds is overdag heel mooi maar 's avonds best ongezellig. Een raam verandert 's avonds in een zwarte spiegel. In een ruimte met hoge plafonds kun je ook last krijgen van galm. Gordijnen maken een ruimte een stuk gezelligere en tegelijkertijd zorgen ze voor een aangename akoestiek zodat de warmte binnenblijft. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste raamdecoratie dan komt onze gordijnenadviseur Marten graag bij je langs voor een vrijblijvend advies.
  • Lekker onder een wollen deken kruipen, dát is gezellig! Vul je bankstel en stoelen met zachte kussens zodat het overal in huis lekker zit. Leg hier en daar een mooi plaid over de armleuning zodat je altijd een warme deken bij de hand hebt. Leg een schapenvacht in je favoriete stoel of op je favoriete plek op de bank, dat zit zo lekker warm.
  • Spullen uit andere tijden zijn echte sfeermakers. Als je moderne decor mengt met vintage en erfgoed krijgt het interieur een eigen unieke persoonlijkheid. Een oude kroonluchter, een mooie vintage stoel en een paar antieke lijstjes van je grootmoeder, dat is best gezellig.
  • Flikkerend kaarslicht en knisperend vuur, dat is nou de essentie van gezelligheid. Theelichtjes, kandelaren, kaarsen in verschillende groottes op een tray, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je hoeft trouwens niet te wachten tot het donker is, overdag is kaarslicht ook harstikke gezellig!
  • Met dimmers, lichtslingers en gloeilampen kun je veel sfeer maken. Warm zacht licht is een stuk gezelliger dan wit kil licht.
  • In de wintermaanden dromen we allemaal van een open haard of een houtkachel. Het is prachtig om naar te kijken en door de warmte van de vlammen, het geluid van het knetterende vuur en de geur van het brandende hout kom je helemaal tot rust. Mocht een open haard er even niet inzitten, dan kun je je tv omtoveren in een open haard met een dvd van een knisperende open haard.
  • Een leuke feel-good film kijken werkt goed tegen stress, maar vaak blijven we te lang hangen voor de buis. Zet eens de TV uit (leg tegelijk ook even je telefoon weg) en ga voor de afwisseling een boek lezen of zet een mooi stuk muziek op. Op een koude winteravond is het ook best knus om te gaan voorlezen, oude spookverhalen bijvoorbeeld, of een leuk sprookje.
  • Als je niet ontspannen bent dan kun je het ook niet gezellig hebben. Verwen jezelf, doe eens een dutje 's middags en neem een lang warme bad voordat je naar bed gaat. Dat heb je best verdiend!

We wensen je alvast een hele gezellige winter!

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!