ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Gordijnen op maat » Vitrages op maat

Vitrages op maat

Vitrage gordijnen worden gemaakt met dunne stoffen, die het zonlicht temperen en inkijk van buitenaf verhinderen. Ze geven de kamer extra sfeer en worden vaak gecombineerd met dikkere gordijnen voor in de avond. Vitragegordijnen zijn voordelig in de aanschaf. Ze zijn er al vanaf 4 euro per meter en de stoffen zijn meestal kamerhoog voor zo min mogelijk zichtbaar stikwerk. Bijkomend voordeel; van een kamerhoge stof heb je minder meters nodig. Gordijnen.nl biedt keuze uit meer dan 80 vitragestoffen. Er zit zeker iets voor jou bij. Heb je hulp nodig? Vraag het ons dan gerust.

Drie populaire vitrage gordijnen

  • Klassieke kamerhoge vitrage

  • Valt mooi soepel

  • Standaard met loodveter

  • Kamerhoge stof

  • Mooie rustige look

  • In wit of crème

  • Kamerhoge stof

  • In acht verschillende kleuren beschikbaar

  • Fijn lengte- en breedte-effect door onregelmatige verdikte garens.

Al vanaf € 4 per meter!
Veel gestelde vragen

Opmeten is best eenvoudig als je even rustig de tijd neemt. Zeker met onze duidelijke opmeet instructies voor gordijnen, proberen we het je makkelijker te maken. Bekijk de instructies op deze pagina.
Heb je vragen over het meten of andere vragen, neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Wist je dat je als je zelf opmeet, je altijd gedekt bent door onze ZekerMeten verzekering? Bekijk de details.

Glasgordijn is een andere naam voor een vitrage. Er is geen verschil. Bij Gordijnen.nl kiezen we voor de meer gangbare benaming: 'vitrage'.

Kamerhoog geeft aan dat de stof op grote 'kamerhoge' breedte geweven is. Dat is meestal iets minder dan 3 meter. Hierdoor kan de stof in de breedte gebruikt worden, in tegenstelling tot een 'banenstof' waarbij er banen stof in de breedte naast elkaar gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er hierdoor geen verticale stiknaden nodig zijn. Deze stiknaden zou je anders sneller zien bij de transparante vitrages. Bovendien valt het vitragegordijn mooier als er minder stiknaden nodig zijn.

Een vitrage is dunner en transparanter dan een inbetween gordijn. Wil je meer privacy? Dan kun je beter voor inbetween gordijnen kiezen. Gemiddeld genomen zijn vitrages goedkoper en ze zijn zeer geschikt om het licht te filteren en sfeer aan een ruimte toe te voegen. Het verschil zit dus met name in de mate van transparantie.

Zeker! Het kan erg mooi staan om vitrages te combineren met bijvoorbeeld overgordijnen. Zo filter je overdag het felle zonlicht met je vitrage en zorg je voor minder inkijk. En 's avonds kun je de overgordijnen dicht doen om de kamer te verduisteren of het lekker gezellig te maken.

Wat we nog meer voor je kunnen doen
Vrijblijvend raamdecoratie advies. Maak eenvoudig een afspraak! Bezoek onze showroom en laat je inspireren! Elke di t/m za geopend. Plissé of jaloezie met magnetische plakstrip. Installatie zonder boren!