ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Raamdecoratie wiki » Gordijnen » Wat kosten gordijnen?

Wat kosten gordijnen?

De kosten van gordijnen worden in grote mate bepaald door de kwaliteit van de stof. Een stof wordt meestal met een meterprijs aangegeven. 

Een meter is geen meter

Vaak wordt het verwarrend gevonden dat het aantal meters stof niet gelijk is aan de metingen in huis. Dit komt omdat een gordijn altijd met plooiing gemaakt wordt. Voor de plooien is ook stof nodig. Hoe meer plooiing, hoe fraaier vaak het resultaat, maar dat betekent ook dat het gordijn duurder wordt. Bouwmarkten en budget winkels bieden vaak gordijnen aan met een heel laag plooiingspercentage. Dat is wel voordeliger, er gaat immers minder stof in, maar het gordijn ziet er minder vol en luxe uit dan met een hoger plooiingspercentage.

Confectie

Naast de prijs voor de benodigde meters stof moet het gordijn ook nog gemaakt worden. Dit noemt men de confectie. Vaak wordt dit per baan of per meter berekend. Soms worden gordijnen gratis gemaakt, maar dan zit de confectie uiteraard in de prijs van de stof verwerkt!

Andere keuzes

Tot slot kun je het gordijn nog uitbreiden met meer opties. Zoals een dubbele zoom aan de onderkant in plaats van een enkele zoom. Of een loodveter. Uiteraard zal dit ook nog een kleine invloed hebben op de prijs.

Prijs berekenen

Op onze site kun je eenvoudig de prijs berekenen door de maten in te vullen en de uitvoering van je gordijn te kiezen. Je keuzes worden onthouden wanneer je hierna een andere stof kiest. Klik hier om een stof te kiezen.

Wat kosten gordijnen gemiddeld?

Er zijn heel veel verschillende stoffen en dus ook heel veel verschillende prijzen. Een echt gemiddelde is dus niet aan te geven. Toch geven we hieronder wat mogelijkheden aan. 

  • Onze budget range: de stof MASI, erg goedkoop, goede kwaliteit en alleen online verkrijgbaar vanaf 5 euro per meter.
  • Of wat denk je van een fraaie vitrage, al beschikbaar vanaf 4 euro per meter als je de stof TRIESTE neemt.
  • Een populaire "middenklas" stof is de SALERNO vanaf 27 euro per meter. 
  • NOVARA, een "fluwelen" velours stof is er vanaf 49 euro per meter. 
Bekijk alle gordijnstoffen en prijzen op deze pagina.

Wil je een rails bestellen bij je gordijnen? Onze rails zijn van hoge kwaliteit en budgetvriendelijk en kunnen ook met een bocht geleverd worden.

 

Terug naar alle vragen