ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Energiezuinig leven: hoe kun je het best je huis warm houden?

19-01-2017 | Geschreven door: Lone
Brrrr, de winter is nu echt begonnen. Buiten vriest het, de sneeuwvlokken vallen en als we geluk hebben worden we 's ochtends wakker met een mooie laag rijp. Binnen trekken we een dikke trui aan, nemen we een extra kop warme thee en doen we de verwarming een paar graden extra omhoog. Maar wat kan je doen om extra energiegebruik zo best mogelijk te beperken?
energie besparen gordijnen

Energiezuinige tips om je huis warm te houden:

 • Het beste wat je kunt doen om te sparen op de stookkosten is zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. Zo voorkom je warmteverlies via ramen, buitenmuren, het dak en de vloer.
 • De grootste kostenpost op de energierekening is meestal de cv. Als je de thermostaat maar 1 graad lager zet, kun je maar liefst 7% sparen op de kosten.
 • Zijn de verwarmingen allemaal goed ontlucht? Lucht in de leidingen zorgt voor extra stookkosten.
 • Draai de verwarming dicht in de kamers waar je nauwelijks bent en zet de verwarming lager in de slaapkamer en de werkkamer. Mooi meegenomen is dat je beter slaapt en werkt in een ruimte waar het niet al te warm is.
 • Vaak zit de verwarming onder een vensterbank. Dan hangen de gordijnen voor de verwarming en verspil je warmte. Door de gordijnen boven in plaats van voor de radiator te hangen, krijg je meer uit de warmte.
 • Als je gordijnen tot de vloer mooier vindt dan kan je radiatorfolie aanbrengen tegen de muur of aan de achterkant van de radiator.
Een groot deel van de warmte in huis ontsnapt via de ramen
 • Een groot deel van de warmte in huis ontsnapt via de ramen. Met de juiste soort raambekleding kun je dus sparen op de energierekening. Met een Blocout rolgordijn hou je de kou buiten. Dit rolgordijn omsluit het raam aan alle kanten. Dat isoleert en het reduceert de warmteverlies bij enkel glas tot 43%, dubbel glas tot 33% en driedubbel glas tot 12%.
 • Een ander optie is een dubbel plisségordijn. Die is niet alleen mooi maar zorgt door de dubbele laag stof gelijk voor extra isolatie in je woning.
 • Of wil je extra veel sfeer geven aan je huis, dan kun je een mooi plooigordijn uitzoeken, bijvoorbeeld een dubbel gordijn of een gordijn van een dikke isolerende stof.
 • Voor de gadget liefhebber is een elektrische gordijnrail een leuke optie. Die kun je met een domotica systeem verbinden aan een timer zodat de gordijnen op vaste tijden automatisch dicht gaan. Zo hou je de kou buiten, ook als je niet thuis bent.
 • Wat je ook kan doen is een slimme thermostaat installeren zodat je op afstand met een smartphone of tablet de temperatuur thuis kunt aanpassen.
Zelfs de kleine dingen in je dagelijkse routines tellen mee bij energiebesparing
 • Zelfs de kleine dingen in je dagelijkse routines tellen mee bij energiebesparing. Neem liever een douche dan een bad. Zet de lamp, computer of tv uit als je ze niet gebruikt, doe de deur dicht naar een koude gang of kamer en zet de verwarming lager als je niet thuis bent.
 • En maak het vooral zo gezellig mogelijk thuis! Trek de dikke pantoffels aan, kruip onder een wollen kleed en steek een paar kaarsjes aan. Hè hè, dan voelt het al een stuk warmer, of niet?

Nou, laat de winter maar komen!

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!