ZekerMeten verzekering Winkel in Hilversum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100 VRAGEN? BEL 020 808 5001
iDeal PayPal Mastercard Visa
Hulp nodig? Bel 020 808 5001
Op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00, za 9:00 tot 18:00
Gratis opmeten
Boek online!
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Raamdecoratie in de corona-crisis

02-04-2020 | Geschreven door: Alex
We zitten volop in de corona crisis en heel veel mensen zijn thuis de werkplek aan het inrichten. Zelf ben ik dat ook aan het doen, immers we zijn waarschijnlijk nog wel een periode gebonden aan (veel) thuiswerken en omdat we nu vaak 5 dagen achter elkaar op een thuiskantoor zitten is het belangrijk om thuis ook je werkomgeving goed in te richten.

Het begon bij mij met opruimen, veel opruimen, heel veel opruimen. Ik heb een kantoor op zolder gemaakt. Een zolder waar ik al heel lang niet meer geweest was en vaak spullen heb “gedumpt”. Toch was het opruimen leuk om te doen, ik vond nog spullen van de lagere en middelbare school inclusief oude rapporten, waar ik er wederom op gewezen werd dat ik niet zo goed was in sporten ?

Na het opruimen, kwam ik erachter dat het dakraamgordijn wat ik op zolder had hangen, niet meer goed open ging. Althans het ging wel open, maar daarna niet meer dicht. Het is belangrijk om als een kantoor thuis op zolder hebt gemaakt, een goed dakraam rolgordijn te hebben. Het voorjaar en de zomer komen eraan en op zolders kan het vaak snel erg warm worden. Bij warm weer ben je veel minder productief op zolder.

Daarom heb ik een verduisterend dakraamgordijn aangeschaft. Dit type gordijnen houden echt de warmte buiten. Het monteren was erg eenvoudig, ik sta niet bekend als handige klusser maar het is me toch redelijk snel gelukt.

dakraam rolgordijn Dit is het dakraamgordijn voor mijn Velux dakraam wat ik heb aangeschaft voor mijn thuiskantoor. Dit is de kleur midnight blue en je kunt het gordijn op elke gewenste positie schuiven.

Laat het warme weer nu maar komen.

Dakraamgordijnen voor je zolderkantoor

Dakramen zijn vaak gemaakt door producenten als VELUX®, Fakro of Roto. Deze werken allemaal met standaard maat codes, dat maakt bestellen van een nieuw dakraamgordijn heel eenvoudig. Het is een kwestie van wat codes invoeren en de juiste stof kiezen. Wij bij Gordijnen.nl hebben dakraamgordijnen die goedkoper zijn dan de originele merken, 100% op maat gemaakt zijn en van hoge kwaliteit. Bovendien geven we ook nog eens 3 jaar garantie. Kies één van onze verduisterende dakraamrolgordijnen en je zit straks lekker koel in je thuiskantoor en dat zonder airconditioning.

Bekijk al onze dakraamrolgordijnen

Raamdecoratie voor een thuiskantoor

Nu bijna al het gordijnen.nl personeel thuiswerkt, videobellen we vaak. Net heb ik nog even met onze productspecialist een video call opgezet. Ik zag dat hij zijn kantoor in een aparte kamer heeft ingericht, dus ik vroeg hem eens naar raamdecoratie tips voor een thuiskantoor.

Heb je je kantoor /werkkamer in een aparte afgesloten kamer, dan is het beste om te kiezen voor raamdecoratie waar licht doorheen kan komen. Denk bijvoorbeeld aan lichtdoorlatende rolgordijnen. of jaloezieën.

Uit onderzoek van de ARBO dienst is gebleken dat voldoende daglicht op de werkplek zorgt voor meer productiviteit. En die extra productiviteit, dat heb je juist vaak nodig in een omgeving thuis waar je snel afgeleid wordt door bijvoorbeeld kinderen of familieleden.

Bekijk al onze jaloezieën
Bekijk al onze lichtdoorlatende rolgordijnen

Een werkplek in de woonkamer creëren

Veel mensen realiseren zich het niet , maar gordijnen kunnen ook een sterk dempende werking op de akoestiek in een kamer hebben. Dus heb je je werkplek meer open, misschien wel midden in de woonkamer en rennen kinderen op en af om je heen tijdens het werken? Denk dan eens aan gordijnen met een zware voering. Deze gordijnen dempen het geluid en zullen ervoor zorgen dat je minder last hebt van lawaai om je heen. Het mooie nieuws is, dat je samen met Gordijnen.nl , tijdens deze corona crisis gewoon veilig en zonder zorgen Gordijnen kunt aanschaffen!

  • Wij geven video advies via whatsapp.
  • Wij geven opmeet advies via whatsapp. Meet samen met onze adviseurs de afmetingen op.
  • Wij bieden een gratis “zeker meten verzekering” dus is er een foutje in opmeten, dan ben je gedekt.
  • Wij versturen gratis stalen zodat je op je gemak de juiste stof kunt kiezen.

Probeer het eens uit. We vinden het leuk om met je te videobellen! Het is gratis en geheel vrijblijvend.

Bekijk onze geluiddempende gordijnen

Terug naar alle blogs

Blog over interieur en gordijnen

Gordijnen.nl blogt elke twee weken over interieur en raamdecoratie. We willen je hier graag mee inspireren op interieurgebied.

Onze lifestyle blogs worden geschreven door Lone. Lone komt uit Denemarken en woont al meer dan 15 jaar in Amsterdam. Met een typisch Scandinavische kijk op het wonen ligt haar focus op functionaliteit, kwaliteit en vooral het welzijn van de bewoners.

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!