ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Blog
Terug naar alle blogs

Raamdecoratie in de corona-crisis

02-04-2020 | Geschreven door: Alex

We zitten volop in de corona crisis en heel veel mensen zijn thuis de werkplek aan het inrichten. Zelf ben ik dat ook aan het doen, immers we zijn waarschijnlijk nog wel een periode gebonden aan (veel) thuiswerken en omdat we nu vaak 5 dagen achter elkaar op een thuiskantoor zitten is het belangrijk om thuis ook je werkomgeving goed in te richten.

Het begon bij mij met opruimen, veel opruimen, heel veel opruimen. Ik heb een kantoor op zolder gemaakt. Een zolder waar ik al heel lang niet meer geweest was en vaak spullen heb “gedumpt”. Toch was het opruimen leuk om te doen, ik vond nog spullen van de lagere en middelbare school inclusief oude rapporten, waar ik er wederom op gewezen werd dat ik niet zo goed was in sporten ?

Na het opruimen, kwam ik erachter dat het dakraamgordijn wat ik op zolder had hangen, niet meer goed open ging. Althans het ging wel open, maar daarna niet meer dicht. Het is belangrijk om als een kantoor thuis op zolder hebt gemaakt, een goed dakraam rolgordijn te hebben. Het voorjaar en de zomer komen eraan en op zolders kan het vaak snel erg warm worden. Bij warm weer ben je veel minder productief op zolder.

Daarom heb ik een verduisterend dakraamgordijn aangeschaft. Dit type gordijnen houden echt de warmte buiten. Het monteren was erg eenvoudig, ik sta niet bekend als handige klusser maar het is me toch redelijk snel gelukt.

dakraam rolgordijnDit is het dakraamgordijn voor mijn Velux dakraam wat ik heb aangeschaft voor mijn thuiskantoor. Dit is de kleur midnight blue en je kunt het gordijn op elke gewenste positie schuiven.

Laat het warme weer nu maar komen.

Dakraamgordijnen voor je zolderkantoor

Dakramen zijn vaak gemaakt door producenten als VELUX®, Fakro of Roto. Deze werken allemaal met standaard maat codes, dat maakt bestellen van een nieuw dakraamgordijn heel eenvoudig. Het is een kwestie van wat codes invoeren en de juiste stof kiezen. Wij bij Gordijnen.nl hebben dakraamgordijnen die goedkoper zijn dan de originele merken, 100% op maat gemaakt zijn en van hoge kwaliteit. Bovendien geven we ook nog eens 3 jaar garantie. Kies één van onze verduisterende dakraamrolgordijnen en je zit straks lekker koel in je thuiskantoor en dat zonder airconditioning.
Bekijk al onze dakraamgordijnen.

Raamdecoratie voor een thuiskantoor


Nu bijna al het gordijnen.nl personeel thuiswerkt, videobellen we vaak. Net heb ik nog even met onze productspecialist een video call opgezet. Ik zag dat hij zijn kantoor in een aparte kamer heeft ingericht, dus ik vroeg hem eens naar raamdecoratie tips voor een thuiskantoor.
Heb je je kantoor /werkkamer in een aparte afgesloten kamer, dan is het beste om te kiezen voor raamdecoratie waar licht doorheen kan komen. Denk bijvoorbeeld aan lichtdoorlatende rolgordijnen. of jaloezieën.
Uit onderzoek van de ARBO dienst is gebleken dat voldoende daglicht op de werkplek zorgt voor meer productiviteit. En die extra productiviteit, dat heb je juist vaak nodig in een omgeving thuis waar je snel afgeleid wordt door bijvoorbeeld kinderen of familieleden.

Bekijk al onze jaloezieën
Bekijk al onze lichtdoorlatende rolgordijnen

Terug naar alle blogs

Advies bij jou thuis

Wil je graag dat we bij jou thuis komen kijken voor een mooie raamdecoratie oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur!