ZekerMeten verzekering Winkel in Hilversum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100 VRAGEN? BEL 020 808 5001
iDeal PayPal Mastercard Visa
Hulp nodig? Bel 020 808 5001
Op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00, za 9:00 tot 18:00
Gratis opmeten
Boek online!
Gordijnen.nl » Jaloezieen » Houten jaloezieen

Houten jaloezieen

Houten jaloezieën zijn erg trendy vanwege hun stoere en authentieke uitstraling door de horizontale houten lamellen. Bovendien hebben zij ook een sterk isolerende werking. Goed voor het milieu en het aanzicht. We hebben zowel op maat gemaakte houten jaloezieën als standaard maten, zodat we een oplossing hebben voor elk interieur. Bekijk onze collectie hieronder.

Veelgestelde vragen

Wat is een houten jaloezie?

Een houten jaloezie bestaat uit horizontale lamellen van het materiaal hout. Het kan zowel in als op de dag gemonteerd worden. Een houten jaloezie kan worden opgehaald door middel van het ophaalmechanisme wat in een bovenbak zit wat aan de bovenzijde is verwerkt. De bovenbak wordt standaard afgedekt met een fraaie afdekkoof wat dezelfde kleur heeft als de jaloezie.

Wat zijn de voor en nadelen van houten jaloezieën?

De voordelen zijn:

  • Duurzamer, ze gaan veel langer mee.
  • Isolatie, hout heeft een sterk isolerende werking.
  • Bijzonder sfeervol; dit product is een van de favoriete keuzes van interieur designers vanwege de fraaie uitstraling.

De nadelen zijn:

  • Doordat er van hout gebruik gemaakt wordt, is dit product iets zwaarder dan bv de aluminium of pvc variant. Dit resulteert in een iets zwaarder bediening en ook bij het monteren heb je wat extra spierballen nodig. 
  • De houten varianten zijn over het algemeen iets duurder.

Kunnen houten jaloezieën voor een deur gebruikt worden?

Dat is zeker mogelijk, wel raden wij aan om dan de variant met zijgeleiding te nemen, dit voorkomt het "klapperen" van de raamdecoratie bij het sluiten en openen van de deur.

Wat is het verschil tussen een ladderkoord en een ladderband?

Een ladderkoord is een dun koord wat voor de jaloezieën langs loopt, de dikte hiervan is gelijk aan de koorden die door de jaloezieën heen lopen. Een ladderband is een brede band die ook voor de jaloezieën langs loopt, deze is beschikbaar in diverse kleuren. Je kunt dit eenvoudig in ons bestelproces selecteren.