ZekerMeten verzekering Winkel in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Raamdecoratie thema's » Brandvertragende gordijnen een goed idee! 

Brandvertragende gordijnen een goed idee! 

Wat zijn brandvertragende gordijnen?

Brandvertragende gordijnen zijn gordijnen die geïmpregneerd zijn óf gordijnen die gemaakt zijn van vlamvertragende garens en polyestervezels. De brandwerendheid van deze laatste groep kan er niet uitgewassen worden. De voorkeur van Gordijnen.nl gaat ook uit naar dit type brandvertragende gordijnen.
Brandvertragende gordijnen worden ook wel brandwerende of vlamvertragende gordijnen genoemd, maar omdat geen een gordijn een brand tegen kan houden spreken wij van brandvertragende gordijnen. 

Waarom brandvertragende gordijnen?

De snelheid waarmee een brand zich kan ontwikkelen is enorm. Binnen enkele tientallen seconden kan een kleine brand zich uitbreiden naar een uitslaande brand. Brandvertragende gordijnen vatten geen of moeilijk vlam en dit kan het verschil betekenen tussen een kleine brand of een uitslaande brand. 
De vensterbank is een plek waar een brand vaak start, denk aan een brandende kaars, maar ook een spiegel, vissenkom of bolle vaas in de vensterbank kan eenvoudig tot een brand leiden. Je kunt je dus voorstellen dat een brandwerend gordijn een enorm verschil kan maken.

Zijn brandwerende gordijnen verplicht?

Dit wisselt per gemeente. Lokale overheden stellen in veel gevallen brandwerende gordijnen verplicht in publieke gebouwen, maar ook verzekeraars stellen vaak brandwerende gordijnen verplicht of adviseren dit met klem.
Gordijnen.nl levert na oplevering een certificaat om aan te tonen bij de brandweer, verzekeraar of andere officiële instanties dat de gordijnen brandvertragend zijn.
Gordijnen.nl voorziet brandweerkazerne in Amsterdam van brandvertragende gordijnen. Onlangs heeft Gordijnen.nl een brandweerkazerne voorzien van 30 brandvertragende gordijnen en hebben we alles voor de brandweerkazerne geregeld, van meten, tot advies en montage.

De brandweer Amsterdam kiest voor brandvertragende gordijnen van gordijnen.nl

 

Interesse in onze zakelijke brandvertragende oplossingen?

Wil je meer weten over wat gordijnen.nl voor jouw school, winkel, bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons business to business team via zakelijk@gordijnen.nl of  06-43222445  en we zoeken de beste (en mooiste) oplossing voor jouw pand.

Ik ben particulier en ik wil ook veiliger wonen met brandvertragende gordijnen

Natuurlijk kunnen particulieren bij gordijnen.nl ook brandvertragende gordijnen aanschaffen.
Dit hebben we heel eenvoudig gemaakt. Selecteer brandvertragend op onze gordijnen configuratiepagina en we tonen je alle brandvertragende gordijnopties.

 

Een brandvertragend gordijn
Een brandvertragend gordijn bij de Amsterdamse Brandweerkazerne

De brandweer slaapt weer een stukje veiliger
Een brandvertragend gordijn bij de Amsterdamse Brandweerkazerne gemonteerd door Gordijnen.nl

Gerelateerde producten

 
Card image cap
Milano 50 

Deze fraaie stof "Milano" is brandvertragend én verduisterend. Een ideale combinatie!

 

Card image cap
Milano 15 

Een populaire kleur in onze brandvertragende gordijnen collectie. Vanaf 19 euro per meter.
 

 

 

Card image cap
Milano 92 

Deze aluminium kleur is erg populair bij onze zakelijke klanten die wat extra veiligheid willen