ZekerMeten verzekering Winkel in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Raamdecoratie thema's » De beste geluidswerende gordijnen

De beste geluidswerende gordijnen

Geluidswerende en akoestische gordijnen, soms ook wel geluidsisolerende gordijnen genoemd, worden steeds populairder. Gordijnen.nl heeft al geluidswerende gordijnen opgehangen bij verschillende bedrijven en particulieren, waaronder in een restaurant in het Utrechtse poppodium Tivoli en in verschillende huizen in de buurt van Schiphol en in drukke binnensteden.

geluidswerende gordijnen van gordijnen.nl

Bij Bar Brasserie Danel in het Tivoli complex in Utrecht, hebben we een geluidsdempend akoestisch gordijn mogen leveren om het geluid te dempen tussen het restaurant en de rest van het complex.

Het verschil tussen akoestische en geluidswerende gordijnen

  • Akoestische gordijnen zorgen ervoor dat omgevingsgeluiden worden gedempt, dit zijn vooral de geluiden binnen in de kamer/woning.
  • Geluidswerende gordijnen zorgen ervoor dat een deel van de geluiden van buiten gedempt worden. Een 100% geluidswerend gordijn bestaat niet. Wil je echt een groot geluidswerend effect dan heb je altijd meer maatregelen nodig zoals bijvoorbeeld aanpassingen aan glas.

Raamdecoratie zonder stof is niet geschikt voor een geluidswerend effect. Het is de stof die het geluid dempt en de akoestiek verbeterd. Hierdoor kom je voor de beste geluidsdemping uit op (gevoerde) overgordijnen en rolgordijnen. 

Om een goed geluidswerend effect te creeëren raadt Gordijnen.nl aan om 2 gordijnen achter elkaar te hangen, op 2 rails, met minimaal 10 cm tussen de beide rails. Op deze manier maak je een extra laag waar het gordijn door heen moet en is de geluidswerendheid groter. Dus bijvoorbeeld een Novara in combinatie met een Masi gordijn.

De beste geluidsisolerende gordijnen van gordijnen.nl:

Gordijnen.nl verkoopt twee soorten geluidswerende gordijn stoffen:

  • De stof “Novara” is een geluidswerende velours gordijnstof die we leveren op vouw en overgordijnen. De “Novara” is een sterke, volle en verduisterende stof die niet alleen geluidswerend is maar ook de akoestiek in de kamer verbeterd. We hebben meer dan 60 verschillende kleuren van de geluidsdempende Novara stof. Er zit zeker iets voor je bij. Je kunt altijd gratis stalen aanvragen van deze stof en direct zelf online bestellen.
  • De stof "Cassino" is ook een zwaardere velours gordijnstof die geluid van buiten enigszins kan dempen.
     

 

Samenvatting

Het is heel mogelijk om geluid van buiten enigszins te dempen met behulp van gordijnen. Bijkomend voordeel van geluidswerende gordijnen is dat het ook isolerende gordijnen zijn, die de warmte binnen houden en de kou buiten. De aanschaf kan soms iets duurder uitvallen dan reguliere gordijnen, maar hier staat tegenover dat het gordijn veel meer biedt dan alleen privacy. 

 

Speciale wensen?

Heb je specifiekere wensen, bijvoorbeeld voor een zakelijke omgeving of een zeer grote of afwijkende raampartij, er zijn vele mogelijkheden. Neem contact met ons op voor advies of een offerte op maat.

 

Populaire geluidswerende gordijnen

 
Card image cap
Novara Velours

Novara Velours Sea Green

Bekijk deze stof
Card image cap
Novara Velours

Novara Velours Teal

Bekijk deze stof
Card image cap
Novara Velours

Novara Velours Ochre

Bekijk deze stof
 

 

Bekijk alle 60 geluidswerende Novara gordijnen

 

Card image cap
Cassino

Cassino 35 Olive

Bekijk deze stof
Card image cap
Cassino

Cassino 20 Ochre

Bekijk deze stof
Card image cap
Cassino

Cassino 51 Navy

Bekijk deze stof

 
Bekijk alle 26 geluidswerende Cassino gordijnen

 

TIP: Nog meer weten over geluidswerende gordijnen? Maak een gratis video bel afspraak!

 

Boek een gratis videobelafspraak