ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Raamdecoratie thema's » De beste geluidswerende gordijnen

Geluidswerende gordijnen

Gordijnen kunnen zeker helpen om geluid te weren, niet om het geluid compleet buiten te houden, daarom spreken wij liever van geluidsdempende gordijnen. Gordijnen.nl heeft al geluidsdempende gordijnen opgehangen bij verschillende bedrijven en particulieren, waaronder in een restaurant in het Utrechtse poppodium Tivoli en verschillende huizen in de buurt van Schiphol en binnensteden.

Geluidsdempende gordijnen zijn een hulpmiddel bij het weren van geluid. Het is zeker geen oplossing die het geluid 100% buiten zal houden. Zie het als een "zwitserse gatenkaas". Meerdere lagen, zoals b.v. geluidswerend glas en of geluidswerende kozijnen zijn vaak ook nodig om een groot verschil te maken.

Gordijnen zonder "echte" stof zijn niet geschikt voor een geluidswerend effect. Het is de stof die het geluid dempt en de akoestiek verbeterd. Hierdoor kom je voor de beste geluidsisolatie uit op (gevoerde) overgordijnen.

Twee gordijnen achter elkaar dempen beter

Om een goed geluidswerend effect te creëren raden onze adviseurs aan om 2 gordijnen achter elkaar te hangen, op twee rails, met minimaal 10 cm tussen de beide rails. Op deze manier maak je een extra laag waar het gordijn door heen moet en is het geluidsdempende effect groter. Dus bijvoorbeeld een Novara in combinatie met een Masi gordijn.

De beste geluidsdempende gordijnen van gordijnen.nl

Onze nummer 1 in geluidswerende gordijnen en vouwgordijnen is onze fraaie velours stof Novara. Een sterke, volle en verduisterende stof die niet alleen geluidswerend is maar ook de akoestiek in de kamer verbeterd. We hebben meer dan 60 verschillende kleuren van de populaire Novara stof.
Een goede nummer 2 is de stof "Cassino" ook een veloursstof, maar iets goedkoper dan de Novara stof.
Zoals hierboven aangegeven, de beste oplossing is vaak een combinatie van gordijnen. Je kunt hier al onze gordijnstoffen bekijken.

En laat je adviseren over geluidsdempende gordijnen
Wat we nog meer voor je kunnen doen
Vrijblijvend raamdecoratie advies. Maak eenvoudig een afspraak! Bezoek onze showroom en laat je inspireren! Elke di t/m za geopend. Plissé of jaloezie met magnetische plakstrip. Installatie zonder boren!