ZekerMeten verzekering Winkel in Hilversum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100 VRAGEN? BEL 020 808 5001
iDeal PayPal Mastercard Visa
Hulp nodig? Bel 020 808 5001
Op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00, za 9:00 tot 18:00
Gratis opmeten
Boek online!
Gordijnen.nl » Plissegordijnen » Maatwerk plissegordijnen

Maatwerk plissegordijnen

Plissé gordijnen zijn momenteel erg populair, maar wat is dit type gordijn nu eigenlijk precies? 
Plissé gordijnen zijn "opvouwbare" gordijnen. Dit type gordijn vouwt zichzelf op als je het omhoog trekt en dat kan vaak zowel top down als bottom up (van beneden naar boven of boven naar beneden).
Daardoor geeft dit type gordijn erg veel privacy mét behoud van lichtinval. Om tot een juiste keuze te komen is het belangrijk om eerst een keuze te maken tussen een “vrijhangend plissé gordijn” en een “ingespannen plissé gordijn”.
Lees hieronder meer.

Vrijhangende plisse gordijnen

Een vrijhangend plissé gordijn zit alleen aan de bovenzijde vast. Je bedient het gordijn met één of meer koorden. Kies je voor een plissé gordijn met de zogenaamde “top down/bottom up” variant, dan kan je ook een gedeelte van het raam bedekken, bijvoorbeeld alleen de onderkant. Dit gordijn is geschikt voor de meeste raamtypen. Heb je een draai-kiep raam, dan kun je beter een ingespannen plissé gordijn nemen.

Ingespannen plissegordijnen

Een ingespannen plissé gordijn loopt over twee koorden die boven en onder vastgemaakt worden. Je bedient het gordijn met handgreepjes op de profielen aan het gordijn. Door de koorden blijft het strak op het raam. Dit type gordijn is dan ook erg geschikt voor draai-kiep ramen. Kies je voor een ingespannen plissé gordijn met de zogenaamde “top down/bottom up” variant, dan kun je ook een gedeelte van het raam bedekken, bijvoorbeeld alleen de onderkant.