ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Plissegordijnen » Maatwerk plissegordijnen

Plisségordijnen op maat

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een "accordeon". De stof vouwt zichzelf op als je het omhoog trekt en dat kan vaak zowel top down als bottom up (van beneden naar boven of boven naar beneden).

De mooiste plissé gordijnen koop je zonder zorgen bij ons dankzij onze ZekerMeten verzekering of onze gratis opmeet service aan huis.

Ontdek onze superservice zelf en bekijk ons assortiment!

Vrijhangende plisse gordijnen

Een vrijhangend plisségordijn zit alleen aan de bovenzijde vast. Je bedient het gordijn met één of meer koorden. Bij een plisségordijn kun je vaak kiezen voor een top down variant of een top down/bottom up variant. Kies je voor een top down bottom up plisségordijn, dan kun je ook een gedeelte van het raam bedekken, bijvoorbeeld alleen de onderkant. Dit gordijn is geschikt voor de meeste raamtypen omdat er gebruikt gemaakt wordt van klemsteunen. Voor montage op aluminium kozijnen, moet er soms wel geboord worden.. Heb je een draai-kiep raam, dan kun je beter een ingespannen plissé gordijn nemen. Heb je nog vragen? Kijk dan bij onze veel gestelde vragen onderaan deze pagina.

 • In veel kleuren beschikbaar

 • Op maat gemaakt

 • Lichtdoorlatende stoffen

 • In veel kleuren verkrijgbaar

 • Op maat gemaakt

 • Lichtdoorlatende of verduisterende stoffen

 • Hoge kwaliteit

 • Isolerend en geluiddempend

 • Fraaie afwerking koorden

Ingespannen plissegordijnen

Een ingespannen plissé gordijn loopt over twee koorden die boven en onder vastgemaakt worden, dit ziet er mooier uit dan bij een vrijhangend plisségordijn en bovendien zit het gordijn op die manier steviger in het kozijn en strakker op het raam. Het is niet nodig te boren omdat de voetjes op klemsteunen gemonteerd kunnen worden. Je bedient het gordijn met handgreepjes op de profielen aan het gordijn. Dit type gordijn is dan ook erg geschikt voor (pvc) draai-kiep ramen. Kies je voor de top down bottom up variant, dan kun je ook een gedeelte van het raam bedekken. Bijvoorbeeld alleen de onderkant. Of je nu kiest voor een plisségordijn met standaard maten of een plisségordijn op maat gemaakt, bij ons slaag je altijd. Al onze gordijnen zijn van de hoogste kwaliteit, daarom geven we standaard 3 jaar garantie.

 • Geschikt voor draai kiepramen

 • Monteren zonder boren

 • Lichtdoorlatende stoffen

 • In veel kleuren beschikbaar

 • Geschikt voor draai-kiepramen

 • Monteren zonder boren

 • Lichtdoorlatend of verduisterende stoffen

 • Meest verkochte variant

 • Fraaie afwerking koorden

 • In veel kleuren beschikbaar

 • Isolerend en geluiddempend

Veel gestelde vragen

Een "top down" plisségordijn functioneert hetzelfde als een rolgordijn, een systeem wat je van boven naar beneden kan schuiven. Bij een "top down/bottom up" systeem is er een extra optie, hier kan je het plisségordijn zowel van boven naar onder als van onder naar boven bedienen. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld alleen de onderkant van je raam kunt sluiten met het gordijn, er is geen inkijk meer mogelijk en door het bovenste, open deel komt nog licht naar binnen.

Op draai kiep ramen, ook wel kantelramen genoemd kunnen vaak geen standaard plisse gordijnen gemonteerd worden, omdat het meestal niet mogelijk is om in kunststof kozijnen te boren. De oplossing is het monteren van een plisse gordijn met het easyclick systeem. Dat is monteren zonder boren. Kijk bij ons overzicht easyclick raamdecoratie voor de mogelijkheden.

Allereerst, geen zorgen! Onze producten zijn producten waar we zelf achter staan en die zijn van hoge kwaliteit. Mocht er iets kapot gaan, dan komen we er vast uit. Op plissé gordijnen geven we 3 jaar garantie. Wil je meer weten over onze garantievoorwaarden kijk dan op onze garantiepagina of neem contact met ons op. We benadrukken nog dat gordijnen.nl lid is van thuiswinkel.org en daardoor verplicht is de consumentvriendelijke garantievoorwaarden van thuiswinkel te voeren, iets wat we uiteraard ook met veel plezier doen.

We snappen dat het soms lastig is om een stof en kleur via een beeldscherm te beoordelen. Daarom bieden wij een gratis kleurstalen service aan. Vul dit formulier in en vertel ons van welke stof, en welke kleur je een staal wil ontvangen. We sturen deze je dan zo snel mogelijk terug.

Jazeker, dit type gordijnen zijn geschikt voor verduistering. Je kunt het er echt donker mee maken in de kamer. Kies wel een "dubbel" plissé gordijn want door de dubbele stof, met aan de binnenkant een zilveren coating, is het mogelijk om echt te verduisteren. Uiteraard kun je ze zowel "top down" als "top down bottom up" bestellen. In ons bestelprocues kun je eenvoudig de verduisterende stoffen selecteren, we hebben goedkopere verduisterende stoffen en premium verduisterende stoffen. Dit verschil zit met name in de stofkwaliteit, beide verduisteren goed.

Bij Gordijnen.nl kun je plisségordijnen op maat altijd gratis door ons laten inmeten en desgewenst tegen een geringe vergoeding laten monteren. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een gordijnadviseur aan huis. Klik hier voor meer informatie.

Verduisterende plisségordijnen zijn alleen beschikbaar in de varianten met een dubbele stof. Kies bij voorkeur voor een ingespannen variant voor de minste lichtinval of kies een easyclick plissé gordijn.

Gemiddeld genomen kunnen we plisségordijnen op maat in 11-15 werkdagen leveren. Plisségordijnen met een standaard maat kunnen we binnen 3-5 dagen leveren.

Ja, dat kan. Het ophangen van plisségordijnen gebeurt via klemsteunen en hierbij is boren niet noodzakelijk. Er zijn wel uitzonderingen, bij sommige typen kozijnen, zoals aluminium kozijnen is het soms wel nodig om te boren. Heb je meer advies nodig, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Waarom plissé gordijnen kopen?

Er zjn veel redenen om voor plissé gordijnen te kiezen. Zo passen plissé gordijnen in veel interieurs, geven ze een luxe uitstraling en zorgen vooral dubbele plissé gordijnen voor een goede isolerende werking. De materialen die in plissé gordijnen worden gebruikt zijn erg duurzaam en dit type gordijnen gaat dan ook erg lang mee.

Hoe maak je plissé gordijnen schoon?

Het lijkt of deze gordijnen lastiger schoon te maken zijn, maar dat valt erg mee. Onze tips:

 • Verwijder minimaal één keer per 2 weken het stof Het stof op de gordijnen met een plumeau of een stofdoek.

 • Is de stof of het vuil wat hardnekkiger gebruik dan een licht vochtige doek. Zorg ervoor dat de stof niet nat wordt.

Welke kleuren plissé gordijnen zijn er??

Wij hebben veel keuze in kleuren voor onze plissé gordijnen. Bekijk onze productpagina voor al onze kleuren.
Hieronder een overzicht van onze meest populaire kleuren:

 • Rode plissé gordijnen

 • Oranje plissé gordijnen

 • Donkerblauwe plilssé gordijnen

 • Zwarte plissé gordijnen

 • Taupe plissé gordijnen

 • Grijze plissé gordijnen

Uiteraard kunnen we ze allemaal op maat leveren.

Waarom plissé gordijnen online bestellen bij Gordijnen.nl?

✔ We sturen je snel en gratis kleurstalen op van al onze plissé gordijnen!
✔ Advies op maat door onze adviseurs aan huis of een gratis video bel afspraak met opmeet advies.
✔ Veilig kopen met onze gratis ZekerMeten verzekering.
✔ We hebben alle soorten plissé gordijnen én het beste advies.

Plissé gordijnen koop je dus snel en veilig bij Gordijnen.nl.