iDeal PayPal Mastercard Visa

Plisses

Plisse gordijnen

Met een plisségordijn kan je zelf de hoeveelheid licht bepalen in je ruimte. Bij gordijnen.nl hebben we een ruime collectie aan plisses beschikbaar. Plisségordijnen zijn ideale producten om zelf het lichtinval te regelen. Daarnaast zijn de plisses erg geschikt voor het gebruik op (kunststof) draai-kiep ramen. 

Dubbel of enkel?

Het voordeel van de dubbele stoffen is dat de koorden niet aan de buiten zichtbaar zijn, indien je kiest voor een verduisterende stof zorgt de dubbele stof voor gehele verduistering. Wat daarnaast een extra vooordeel is dat het een isolerend effect heeft. 

Vrijhangend plisségordijn

Een vrijhangend (dubbel) plisségordijn hangt aan een bovenbalk die tegen de muur of het plafond bevestigd wordt. In tegenstelling tot het gespannen plissegordijn zit het dus aan de onderzijde niet vast. Je dit vergelijken met de montage van een jaloezie of rolgordijn. Met als verschil dat je bij keuze van een 'top down bottom up' systeem ook de bovenzijde van de stof naar beneden kunt brengen, waardoor je bijvoorbeeld alleen het midden van het raam bedekt.

Grotere breedte? vrijhangend systeem

Voor bredere ramen of raampartijen is het vaak nodig om meerdere koordjes door de stof te laten lopen zodat het gordijn goed hangt. Omdat een ingespannen plissegordijn maximaal twee koorden heeft (links en rechts) is dit niet geschikt voor grotere breedtes. Dan is het verstandig om voor een vrijhangend systeem te kiezen.

Gespannen plisségordijnen

Dé oplossing voor een (kunststof) draai-kiep raam. Beschikbaar in vele standaard maten in 6 transparante kleuren met een enkele stof, 1 transparante en 2 verduisterende dupli stoffen. Vanwege de standaard maat daarnaast erg scherp geprijsd. Wordt met vier schoentjes in of op het raamkozijn gespannen. 


Video gespannen plisségordijn met klemsteunen