ZekerMeten verzekering Showroom in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100
Gordijnen.nl » Raamdecoratie thema's » Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen

Waarom voor verduisterende gordijnen kiezen?

Er zijn een aantal redenen om voor verduisterende gordijnen te kiezen denk bijvoorbeeld aan:

 • Slapen als het écht donker is in je kamer, voorkomt depressies en zorg voor een betere nachtrust, meerdere onderzoeken hebben dit inmiddels al aangetoond.

 • Als je de kinderkamer voorziet van verduisterende gordijnen, slapen je kinderen beter /langer door, en jij dus ook!

 • Verduisterende gordijnen isoleren ook. In de zomer houden ze de hitte buiten en in de winter de warmte binnen. Je bespaart dus ook nog eens op je verwarming/airco kosten.

 • Echte privacy, creëer je alleen maar met verduisterende gordijnen.

 • Soms zijn verduisterende gordijnen ook mooier. Een verduisterend gordijn valt "rijker" door de extra stof. Dit verschil zie je echt. (niet in het donker :)

 • Werk je vanaf huis, dan is een felle zon soms ook lastig ivm de spiegeling op het beeldscherm. Een verduisterend gordijn zorgt er dan voor dat je zeker productiever bent.

 • Een verduisterend gordijn dempt het geluid. Je krijgt een merkbare betere akoestiek in je huis.

 • Verduisterende gordijnen beschermen je interieur (bijvoorbeld meubels). Ze zullen niet meer door de zon verkleuren.

 • Verduisterende gordijnen gaan langer mee. Immers door de extra verduisterende stof zijn ze veel beter beschermd tegen invloeden van bijvoorbeeld de zon.

Zo zie je maar, er zijn vele redenen om verduisterende gordijnen aan te schaffen, maar er wordt lang niet altijd alleen een verduisterend gordijn genomen in de slaapkamer, we hebben er inmiddels ook vele gemonteerd slaapkamers, hobbykamers en werkkamers.

Klik hier voor de details van het gordijn in de afbeelding.

Wanneer is verduisterende stof echt verduisterend?

Wist je dat de meeste stoffen van zichzelf helemaal niet verduisterend zijn? Omdat de stof geweven wordt komt er licht door de gaatjes, hoe fijn het weefsel ook is. Vaak worden semi-verduisterende stoffen aangeboden als verduisterend, terwijl echt fel zonlicht er nog wel doorheen kan komen. Let hier dus ook bij het aanschaffen van verduisterende gordijnen en neem een stof die echt verduisterend is. Bekijk hier onze selectie stoffen die compleet verduisteren.


Populaire verduisterende gordijnen

Salerno 50 jeans, donker in stijl.

Udine 95 zwart, voor als het echt donker moet.

Masi is onze budget optie. Een goedkoop verduisterend gordijn, alleen online verkrijgbaar

Bekijk onze selectie stoffen die compleet verduisteren

Hoe kun je dan zorgen dat het echt, maar dan ook écht donker wordt?

Er zijn drie opties om het echt donker te maken in een kamer met gordijnen.

Optie 1: een gordijn voeren om te verduisteren

Vrijwel elke gordijn stof is te voorzien van een voering. Dat is eigenlijk een tweede laag gordijnstof met een speciale lichtwerende coating. Meestal zit hier meer polyester in omdat er dan echt geen licht doorheen komt. Het voeren van een gordijn heeft meerdere voordelen:

 • Het gordijn valt rijker omdat het nu dikker is geworden door de voering.

 • Je hebt veel meer keuze uit stoffen; je hoeft je immers niet te beperken tot '100% verduisterende stoffen'.

 • De stof wordt beschermd tegen verkleuring door het zonlicht.

 • Het gordijn isoleert beter en hiermee spaar je energie.

 • Een gevoerd gordijn dempt meer geluid en zorgt voor een mooie akoestiek.

Kortom een eenvoudige manier om je gordijn verduisterend te maken, is om deze te laten voeren. Je kunt bij ons in het bestelproces aangeven of je een verduisterende voering wilt aanschaffen, wij raden dan de Udine voeringsstof aan voor als je het echt donker wilt hebben. 

Optie 2: een verduisterende gordijnstof kiezen

Sommige stoffen hebben van zichzelf al een coating aan de achterzijde en hoeven dus niet gevoerd te worden om verduisterend te zijn. Wij bieden deze stoffen aan als 'verduisterende stof'. Je kunt dit eenvoudig selecteren in het filter op onze stof selectie pagina of nog eenvoudiger, hier klikken, dan tonen we je direct een overzicht van écht verduisterende stoffen.

Optie 3: een combinatie van producten

Het is ook mogelijk een andere vorm van raamdecoratie achter je gordijnen op te hangen. Bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn of een dubbele plissé. Vooral zo'n plissé geeft je overdag de kans om met het licht te spelen en 's avonds gezellig de gordijnen van jouw keuze dicht te doen terwijl de plissé voor de verduistering zorgt.

Veel van onze bezoekers zijn op zoek naar verduisterende gordijnen. In veel gevallen voor een slaapkamer. Maar de meeste stoffen zijn van zichzelf eigenlijk helemaal niet verduisterend. Omdat ze geweven worden komt er licht door de gaatjes, hoe fijn het weefsel ook is. Vaak worden semi-verduisterende stoffen aangeboden als verduisterend, terwijl echt fel zonlicht er nog wel doorheen kan komen.

Meer weten over verduisterende gordijnen?

Dat snappen we. Het kiezen van het juiste gordijn is niet altijd eenvoudig. Gelukkig helpen wij je graag en gratis met persoonlijk advies op maat. Onze gordijnadviseur komt zelfs gratis naar je toe. Boek snel vrijblijvend en gratis een bezoek van onze gordijnadviseur bij je thuis, of vraag het ons via email, chat of telefoon. Wil je de stof zelf voelen dan kun je ook gratis stalen aanvragen of langskomen bij ons in de winkel. Verduisterende gordijnen direct online kopen, doe je ook snel een eenvoudig via onze site met een paar kliks, bestel je snel een verduisterend gordijn op maat.

Boek snel vrijblijvend en gratis een bezoek van onze gordijnadviseur bij je thuis

Bezoek onze showroom in Bussum on de producten in het echt te zien.

Eerst nog even echt de kleur zien? Bestel eenvoudig gratis stalen!