iDeal PayPal Mastercard Visa

Verduisterende gordijnen

Veel van onze bezoekers zijn op zoek naar verduisterende gordijnen. In veel gevallen voor een slaapkamer. Maar de meeste stoffen zijn van zichzelf eigenlijk helemaal niet verduisterend. Omdat ze geweven worden komt er licht door de gaatjes, hoe fijn het weefsel ook is. Vaak worden semi-verduisterende stoffen aangeboden als verduisterend, terwijl echt fel zonlicht er nog wel doorheen kan komen.

Hoe kun je dan zorgen dat het echt donker wordt?

Optie 1: gordijn voeren om te verduisteren

De oplossing is vrij eenvoudig. Vrijwel elke stof is te voorzien van een voering. Dat is eigenlijk een tweede laag gordijnstof met een speciale lichtwerende coating. Meestal zit hier meer polyester in omdat er dan echt geen licht doorheen komt. Het voeren van een gordijn heeft meerdere voordelen;

  • Het gordijn valt rijker omdat het nu dikker is geworden door de voering.
  • Je hebt veel meer keuze uit stoffen; je hoeft je immers niet te beperken tot '100% verduisterende stoffen'.
  • De stof wordt beschermd tegen verkleuring door het zonlicht.
  • Het gordijn isoleert beter en hiermee spaar je energie.
  • Een gevoerd gordijn dempt meer geluid en zorgt voor een mooie akoestiek.

Optie 2: een verduisterende gordijnstof kiezen

Sommige stoffen hebben van zichzelf al een coating aan de achterzijde en hoeven dus niet gevoerd te worden om verduisterend te zijn. Wij bieden alleen deze stoffen aan als 'verduisterende stof'. Let op dat andere partijen soms ook semi verduisterende stoffen die weinig licht doorlaten als 'verduisterende gordijnen' aanbieden. Je kunt dit goed controleren met het lampje van je mobiele telefoon direct achter de stof. Dat simuleert een felle zon als je een gat in de dag probeert te slapen.

Optie 3: een combinatie van producten

Het is ook mogelijk een andere vorm van raamdecoratie achter je gordijnen op te hangen. Bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn of een dubbele plissé. Vooral zo'n plissé geeft je overdag de kans om met het licht te spelen en 's avonds gezellig de gordijnen van jouw keuze dicht te doen terwijl de plissé voor de verduistering zorgt.