ZekerMeten verzekering Winkel in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100 VRAGEN? BEL 020 808 5001
iDeal PayPal Mastercard Visa
Hulp nodig? Bel 020 808 5001
Op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00, za 9:00 tot 18:00
Gratis opmeten
Boek online!
Gordijnen.nl » De beste raamdecoratie thema's » De beste tips om je kamer koel te houden met raamdecoratie

De beste tips om je kamer koel te houden met raamdecoratie

Houd de warmte buiten met raamdecoratie

Op lange warme zomerdagen wil je het in huis graag koel hebben. In Nederland en België zijn airconditioning systemen niet zo gebruikelijk maar gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om het in huis lekker koel te houden en wel met de juiste raamdecoratie. 

Veel warmte komt door het raam naar binnen en zelfs bij thermopane ramen is dit het geval (wel in iets mindere mate dan bij dubbel glas). Bij thermopane ramen wordt het licht van de zon (energie) omgezet in warmte zodra het door een ondoorzichtig voorwerp geabsorbeerd wordt. 

De beste warmtewerende raamdecoratie op een rij

 1. Op nummer 1 staan de shutters. Door het materiaalgebruik van shutters wordt zo min mogelijk warmte opgenomen. Tip: witte shutters houden het meeste warmte tegen. Bekijk hier informatie over onze shutter oplossingen.
 2. Op nummer 2 plaatsen we het dubbele plissé gordijn, ook wel duettes genoemd. Dubbele plissé gordijnen,  hebben een “dubbele” structuur en daardoor zijn ze extra geschikt om warmte tegen te houden. Bekijk ons overzicht dubbele plisse gordijnen en houd de warmte buiten!

  Warmtewerende gordijnen
  Dit plissegordijn met dubbele honingraat stof
  zorgt ervoor dat de warmte buiten blijft.

   
 3. Verduisterende gordijnen plaatsen we op nummer 3, verduisterende gordijnen kunnen ook erg goed warmte tegenhouden, maar ze nemen zelf ook warmte op en geven dit door aan de rest van de woon of slaapruimte. Deze link brengt je direct naar onze verduisterende stoffen.

  Verduisterende gordijnen maken het koel in je kamer
  Verduisterende gordijnen
  zijn niet altijd het meest
  warmtewerend

Welke methode je ook kiest, bij alle opties is het belangrijk dat deze een witte achterkant hebben. Wit weerkaatst de zon meer en daardoor blijft er meer warmte buiten. 

Meer weten over warmtewerende gordijnen?

Vraag het onze adviseurs, wij houden je kamers koel!
Ons doel is om jou de juiste raamdecoratie te adviseren, dit doen we online maar we komen ook gratis en vrijblijvend thuis bij je langs. Je kunt zelfs online een afspraak inplannen met onze raamdecoratie adviseurs.

Je kamer koel houden: bonustips

Naast deze top 3 van warmtewerende gordijnen, geven we ook nog wat bonus tips.

 • Wees de zon voor, sluit de raamdecoratie voordat de zon op het raam staat. 
 • Open de gordijnen en ramen pas als de temperatuur buiten lager is dan binnen. In hoogzomer is dat soms pas laat op de avond!