ZekerMeten verzekering Winkel in Bussum ✓ Snelle levering ✓ Kundige klantenservice ✓ Gratis verzonden vanaf €100 VRAGEN? BEL 020 808 5001
iDeal PayPal Mastercard Visa
Hulp nodig? Bel 020 808 5001
Op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00, za 9:00 tot 18:00
Gratis opmeten
Boek online!

Keuken

Wat is de meest populaire raamdecoratie in keukens?

We hebben de proef op de som genomen en geturft in een willekeurige middelgrote stad in Nederland om eens te kijken welke raamdecoratie in keukens het meest populair is en we kwamen tot de volgende opsomming:

1. Aluminium jaloezieën 
2. Rolgordijnen
3. Plissé gordijnen

Hoe kijken gordijnenexperts aan tegen deze top 3?

De productexpert van gordijnen.nl geeft aan dat iedereen zijn eigen afwegingen maakt bij het aanschaffen van gordijnen en dat schijnbaar de aluminium jaloezieën daarin vaak als winnaar uit de bus komen.

Maar is de aluminium jaloezie een juiste keuze voor in de keuken?

De productspecialist van gordijnen.nl geeft aan dat een aluminium jaloezie niet altijd de beste keuze is in de keuken omdat een aluminium jaloezie minder mogelijkheden heeft qua stijl en looks. Aan de andere kant is een aluminium jaloezie wel een budgetvriendelijke keuze en zijn ze erg practisch in gebruik. 

 

Wat zijn keuzes die je maakt bij de keuze voor een gordijn in de keuken?

Allereerst is een keuze of je textiel of andere materialen wilt in je keuken. Textiel is lastiger te reinigen en je ziet er al snel vlekken op. Echter soms staat textiel gewoon mooier bij je interieur en met wat extra moeite kun je ze wel prima schoon houden.
Kies je voor textiel, dan kun je denken aan een dubbel plissé gordijn.
Kies je geen textiel dan kom je uit bij bijvoorbeeld jaloezieen, lamellen of shutters. Deze zijn allemaal eenvoudig te sluiten en ook slechts deels te openen, dus volop privacy tijdens het koken of eten maar toch met voldoende lichtinval.
Jaloezieën, lamellen en shutters zijn eenvoudig schoon te houden en zijn dus een hygenische keuze in de keuken.
We kunnen misschien wel zeggen dat deze type raamdecoraties een kok's favoriet zouden zijn.

 

Zijn er nog meer mogelijkheden?

Ook het traditionele vouwgordijn past in sommmige keukens. Veelal worden vouwgordijnen in keukens voorzien van lichtdoorlatende stof (met privacybehoud). Dit geeft een rustige sfeer in de keuken. Vouwgordijnen kun je relatief eenvoudig schoonmaken door de stof te wassen.

Lastig kiezen?

Het kiezen van het juiste gordijntype, voor in de keuken kan soms lastig zijn. Gordijnen.nl lost dit op door gratis en geheel vrijblijvend een gordijnadviseur bij je thuis aan te bieden. Je kunt zelfs online een afspraak boeken. Uiteraard kun je ook met ons chatten, bellen of mailen voor advies. Je bent ook van harte welkom in onze winkel in Bussum. De koffie staat voor je klaar. 

Tot snel! We helpen je graag om tot de beste keuze voor raamdecoratie te komen.

 

vouwgordijn in de keuken

Dit vouwgordijn hebben we in een keuken geplaatst. Het geeft een rustige sfeer in de keuken. Bekijk hier de details van het afgebeelde gordijn.

Gerelateerde producten

 
Card image cap
Aluminium jaloezieën voor in de keuken

De meest populaire keuze voor in de keuken! Hoge kwaliteit aluminium 3 jaar garantie en in veel kleuren beschikbaar.

 

Card image cap
Rolgordijnen voor in de keuken

Rolgordijnen voor in de keuken in veel uitvoeringen. 

Card image cap
Houten shutters voor in de keuken

Houten shutters passen uitstekend in een keuken! Een luxe uitstraling en goed schoon te houden.